Зеленський звернувся з неочікуваним проханням до Слуги народу - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звернувся з неочікуваним проханням до Слуги народу - що відомо

Зеленський звернувся з неочікуваним проханням до Слуги народу - що відомо
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський провів екстрену нараду по відеозв'язку з членами фракції "Слуга народу". На порядку денному стояло питання призначення міністра освіти і науки України. Президент попросив "слуг народу" підтримати на цю посаду кандидатуру ректора Чернігівського технологічного університету Сергія Шкарлета на голосуванні, яке відбудеться сьогодні, 18 червня. Про це повідомив нардеп з фракції Олександр Качура в Telegram, передає ONLINE.UA.

Крім призначення Шкарлета на пост глави МОН, Зеленський обговорив з нардепами підтримку нової програми уряду і закону про всеукраїнський референдум. Голосування з цих питань також заплановано на сьогоднішній день.

Нагадаємо, на посаду міністра освіти і науки претендують як мінімум чотири кандидати, один з яких - колишній член Партії регіонів, ректор Чернігівського технологічного університету Сергій Шкарлет. Також МОН можуть очолити: Олександра Антонюк - доктор наук, старший науковий співробітник, заступник директора з наукової роботи Інституту математики НАН, керівник апарату Офісу президента Олексій Дніпров і депутат від "Слуги народу", глава комітету Ради з питань освіти Сергій Бабак.

Важливо відзначити, що в українському суспільстві неоднозначно сприймають кандидатуру Шкарлета на пост міністра освіти через його членство в "Партії регіонів". Але Зеленський не бачить в цьому проблеми. Президент нагадує, що за часів Януковича всіх вчителів заганяли в "Партію регіонів", а Шкарлет ще в 2013 році вийшов з партії, тому що внутрішньо був проти її політики.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський запропонував українському парламенту звільнити випускників шкіл від проходження державної підсумкової атестації. Крім того, президент країни хоче внести зміни в закон "Про освіту", встановивши, що саме уряд зможе визначати тривалість навчального року в навчальних закладах в зв'язку з пандемією коронавируса. Це зазначається в законопроєкті №3669, який Володимир Зеленський вніс на розгляд ВРУ 17 червня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?