Зеленський звільнив Баканова та Венедіктову через численні підозри у держзраді серед правоохоронців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський звільнив Баканова та Венедіктову через численні підозри у держзраді серед правоохоронців

Зеленський звільнив Баканова та Венедіктову через численні підозри у держзраді серед правоохоронців
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський пояснив, що звільнив голову СБУ Баканова і відсторонив генпрокурорку Венедіктову через численні підозри у держзраді та колабораціонізмі серед правоохоронців та співробітників СБУ.

Джерело: звернення Зеленського

Зеленський ухвалив рішення про відсторонення Генпрокурора та про усунення голови СБУ

Я відвідав прифронтові регіони – найскладніші. Особисто розбирався з діяльністю зокрема й правоохоронних органів. За результатами цього, як ви вже знаєте, були ухвалені кадрові рішення щодо регіональних керівників сектору безпеки – Херсон, Харків.

Він зазначив, що конкретні дії та будь-яка бездіяльність кожної посадової особи в секторі безпеки та в правоохоронних органах будуть оцінені.

Зеленський сказав, що за час війни у правоохоронних органів були виявлені численні випадки державної зради.

Станом на сьогодні зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів. У 198 кримінальних провадженнях відповідним особам повідомлено про підозру.

Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території та працюють проти України.

Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь.

Хочу, щоб мене сьогодні почули й усі, від кого залежить надзвичайно чутливе питання призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Моя позиція як Президента України – конкурс, який відбувся, має привести до цілком логічного рішення про призначення нового керівника. Відповідна людина обрана, і від конкурсної комісії залежить фіналізація цього рішення.

Зеленський додав, що те саме стосується й Національного антикорупційного бюро України.

Строк повноважень попереднього керівника завершився. І має відбутися конкурсна процедура для відбору нового очільника НАБУ. Доручив Прем’єр-міністру України активізувати процес запуску відповідного конкурсу.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?