Зеленський звинуватив Росію і Путіна в "політичній клептоманії"
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський звинуватив Росію і Путіна в "політичній клептоманії"

Зеленський звинуватив Росію і Путіна в "політичній клептоманії"
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Путін назвав росіян та особливо Кремль жертвами “політичної клептоманії”, які намагаються будь-які досягнення у часи СРСР забрати собі.

Джерело: Офіс президента

За такими претензіями він виступив під час інтерв’ю закордонним медіа, яке оприлюднили на Банковій повністю. За словами політика, йому “дуже смішно”, коли в Москві починають говорити про нацистські настрої в Україні.

“Вся ця історія “євреї-фашисти” трохи схожа на Квентіна Тарантіно, на цей приголомшливий фільм “Безславні покидьки”, пам’ятаєте? Ось така ж трохи фантасмагорія. І я не розумію, як люди в Росії взагалі в це вірять. Вони ж добре нас знають! Ми стільки років разом, був один кінематограф, одна культура, одні театри, книги.

Неймовірна українська література, яка була там популярна. Російська література, яка популярна в Україні. Я взагалі не можу зрозуміти, як він говорить про якийсь “фашисти”! Я не можу це серйозно сприймати. Взагалі, засобам масової інформації, які це пропагують, хочеться відповісти по-чоловічому”, - наголосив Зеленський.

Президент додав, що не розуміє, як можна говорити це особисто про нього чи взагалі про українців. Він нагадав про трагічну історію його пращурів, яких розстріляли нацисти під час окупації українських земель у Другу світову війну.

Політик звернув увагу на те, що землі сучасної України були окуповані повністю, чого не скажеш про територію РФ. Водночас він зауважив, Радянський Союз мав єдину армію з усіх регіонів.

“Всі воювали, але деякі частини були повністю окупованими. Нас вбивали, розстрілювали, палили… Бабин Яр – це ж було тут. Я просто здивований, по-перше, поверховими знаннями деяких російських ЗМІ, а по-друге, поверховими знаннями декого з оточення чи помічників першої особи. Як вони взагалі таке йому готують? Я “в захваті”. Люди це говорять, пропагують. Таке враження, що вони воювали з нацизмом, а ми були нацистами…

Ми хто взагалі? Це і є головний розкол – інформаційна війна, інформаційне витирання своїх ніг об нашу країну. Забрати собі всі перемоги, які були в України. Просто забрати собі всю культуру, віру, літературу, перемогу над нацизмом – це політична клептоманія, іншого визначення немає”, - резюмував Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?