Зеленського просять терміново скликати РНБО: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленського просять терміново скликати РНБО: що сталося

Зеленського просять терміново скликати РНБО: що сталося
Джерело:  online.ua

Депутати партії "Голос" терміново звернулися до президента України Володимира Зеленського з вимогою скликати засідання РНБО. Вони вважають, що над Україною нависла загроза національної безпеки через ситуацію з інфекційними захворюваннями, зокрема, з дифтерією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу партії.

"Питання імунізації - це питання національної безпеки. В Україні люди не повинні хворіти і вмирати від тих захворювань, яких можна уникнути завдяки щепленням. Зате від дифтерії сьогодні досі не вакциновано 40% дітей, і майже 50% дорослих в минулому році не зробили необхідну ревакцинацію. Країна потребує масштабної інформаційної кампанії, щоб переконати майже половину населення, яка на сьогоднішній день не вакцинована, зробити щеплення і захистити своє життя і життя наших дітей", - йдеться в повідомленні.

Народна депутатка від фракції "Голос" Ольга Стефанишина вважає, що ситуація з інфекційними захворюваннями в Україні набуває загрозливих обертів. За її даними, з початку 2019 року в Україні зареєстровано 20 випадків дифтерії, з яких 18 - тільки за жовтень. Тому вона наполягає на терміновому скликанні засідання РНБО, де буде розроблений оперативний план дій щодо підвищення рівня імунізації населення і запобігання епідемії дифтерії в країні.

Додамо, в Міністерстві охорони здоров'я запевняють, що в Україні досить доз вакцин для імунізації проти дифтерії. У міністерстві зазначають, що станом на 1 жовтня 2019 року в Україні є 1 млн доз вакцини АКДС, 141 тисяча доз АДС і 4,9 млн доз АДП-М - цього достатньо, щоб забезпечити вакцинами всіх громадян, які потребують планового щеплення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в серпні цього року Київська міська державна адміністрація попередила жителів і гостей столиці щодо великого спалаху кору. За офіційною інформацією, за пів року на території Києва зафіксовано 5 тисяч випадків захворювання на кір. Серед них близько 3 тисяч стосується дорослих громадян. Цей показник втричі перевищив статистику аналогічного періоду 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?