Зеленського та Путіна запросили на саміт G20 в Індонезії
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленського та Путіна запросили на саміт G20 в Індонезії

Зеленського та Путіна запросили на саміт G20 в Індонезії
Джерело:  online.ua

Президенти Росії та України прийняли запрошення від Індонезії, яка нині є головою G20, на великий саміт, який відбудеться у листопаді.

Джерело: Bloomberg

 На саміт G20 запросили Зеленського та Путіна

Президент Індонезії Джоко Відодо заявив, що пандемія та війна в Україні впливають на відновлення світової економіки, і саме в цьому контексті він запросив Путіна та Зеленського на саміт у окремих дзвінках з ними протягом тижня.

Я висловив сподівання, що війна може закінчитися незабаром і мирне вирішення шляхом переговорів може прогресувати. Ми розуміємо, що G-20 може стати каталізатором відновлення світової економіки, - сказав він.

Речник Кремля Дмитро Пєсков відмовився повідомити, чи прийде Путін особисто. Поки Росія готується до саміту на Балі, обговорювати деталі її участі «передчасно», сказав він журналістам під час селекторної наради в п’ятницю, відповідаючи на питання про можливість зустрічі з Зеленським.

Декілька країн G-20 наклали на Росію жорсткі санкції за війну в Україні, і лідери, включаючи президента США Джо Байдена, навряд чи сядуть за один стіл з Путіним, якщо він приєднається до зустрічі.

Байден заявив, що підтримає повне виключення Росії з G-20, хоча інші члени, такі як Китай, виступають проти цього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?