Зеленського в Ризі зустріли учасники мітингу: що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленського в Ризі зустріли учасники мітингу: що відбувається

Зеленського в Ризі зустріли учасники мітингу: що відбувається
Джерело:  online.ua

Під час візиту українського лідера Володимира Зеленського в Ригу місцеві жителі в костюмах курчат протестували проти виробництва українських яєць у Латвії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

"TV3 Latvija".

 За даними місцевих ЗМІ, двоє чоловіків з плакатом "Oвостар, сальмонела, корупція", вбравшись курками, мітингували на вантовому мосту біля Ризького замку, де проходила зустріч Володимира Зеленського з президентом Латвії Егілсом Левітсом. Згодом вони на прохання служби безпеки покинули міст.

"Асоціація виробників яєць і м'яса в Латвії раніше зверталася до прем'єр-міністра Кріш'янісу Каріньшу з проханням зупинити імпорт яєць з третіх країн, у тому числі з України. Яйця в Латвію ввозять чотири українських підприємства, які отримали відповідну ліцензію Єврокомісії.Також Латвійська асоціація виробників м'яса птиці і яєць висловила занепокоєння з приводу того, що Ovostar Union - одна з провідних агропромислових компаній України - не залишає планів побудувати в Латвії птахофабрику на 8 мільйонів курей", - сказано в повідомленні.

За словами представників асоціації, компанія зможе використовувати завод з виробництва яєчного порошку та іншої продукції для того, щоб обійти європейські норми вмісту курок-несучок.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський  розпочав офіційний візит у Латвію вранці у середу, 16 жовтня. Серед планів президента були зустрічі з місцевими посадовцями, а також участь в урочистих заходах. Серед останніх — покадення квітів до місцевого Пам’ятника свободи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?