Зеленському показали зразки Patriot, які Нідерланди передають Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленському показали зразки Patriot, які Нідерланди передають Україні

Зеленському показали зразки Patriot, які Нідерланди передають Україні
Джерело:  online.ua

В Нідерландах Зеленський ознайомився з технікою, яка поїде в Україну, а також зустрівся з військовими, які її освоюють, інструкторами та пораненими бійцями.

Джерело: сайт президента України

У Нідерландах Зеленському показали техніку, яка попрямує в Україну

Президент Володимир Зеленський під час офіційного візиту до Королівства Нідерланди зустрівся з українськими військовими, які перебувають там на навчанні, та ознайомився зі зразками озброєння, яке передається Україні.

Глава держави зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять навчання в Нідерландах, курсантами Військового інституту КНУ ім. Т. Шевченка, а також із пораненими воїнами, які перебувають на реабілітації в лікувальних закладах.

Тут і зараз ми бачимо, що таке допомога і що таке захист життя. Це найпочесніша місія - робити все, щоб життя перемогло, — наголосив Зеленський.

Разом із прем'єр-міністром Марком Рютте й міністром оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен Зеленський оглянув зразки військової техніки, яку передають Україні.

Як повідомили в ОП, президент поспілкувався з інструкторами, котрі проводять навчання для українських військовослужбовців, зокрема щодо використання сучасних західних систем озброєння.

Крім того, Зеленський поспілкувався з експертами-криміналістами, які займаються збором доказів російських злочинів на території України.

ЗРК Patriot на бойовому чергуванні

Нещодавно Україна отримала від партнерів ЗРК Patriot. Із квітня 2023 року вони вже на бойовому чергуванні в Україні.

Сучасна західна техніка має свої особливості, але наші захисники неба швидко її опановують, і вже готові нищити російського окупанта. Командир дивізіону дозволив мені дещо протестувати Patriot. Дякую, Артеме, давно мріяв це зробити, — зазначив Олещук.

Він також подякував західним партнерам, керівництву держави та війська і додав, що Повітряні Сили нарешті отримали те, чого так прагнули – "зброю проти "балістики".

За словами командира дивізіону ЗРК Patriot Артема, його особовий склад доволі швидко опанував систему — загальний термін навчання "у рази довше". Перевагою комплексу він назвав, зокрема, те, що одну пускову можна заряджати різними типами ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?