Зенітний "вінегрет". Як Україна захищатиметься від ракет РФ восени — Ігнат
Категорія
Україна
Дата публікації

Зенітний "вінегрет". Як Україна захищатиметься від ракет РФ восени — Ігнат

Зенітний "вінегрет". Як Україна захищатиметься від ракет РФ восени — Ігнат
Джерело:  online.ua

ППО України являє собою зенітний вінегрет, але це не завадить Повітряним силам ЗСУ захищати країну від ракет РФ восени.

Джерело: телемарафон Єдині новини

Як Україна захищатиметься від ракет РФ восени — Ігнат

ППО України комбінують радянські та західні зразки техніки, щоб ефективно протистояти ракетним та дроновим атакам Росії. Однак наявних засобів ППО не вистачає, тому військовим доводиться локально захищати населені пункти та стратегічні об'єкти.

За словами спікера Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, восени 2022 року, коли РФ розпочала масовані атаки, в Україні не було західних зразків ППО. Наразі ситуація покращилася.

Ігнат зазначив, що ЗСУ зміцнюють протиповітряну оборону. При цьому ефективність боротьби з ворожими повітряними засобами ураження залежить від кількості засобів ППО.

Вистояли тоді – вистоїмо й зараз. Ми зміцнюємо наші Повітряні сили, всі Сили оборони зміцнюють своє ППО малого радіусу дії. Немає такої дистанції для знищення великих повітряних цілей. Але якщо їх буде більше, то й результат буде кращим. Ми рік тому взагалі не мали західних засобів середнього радіусу дії. У нас тільки восени з'явилися перші NASAMS, перші Iris і то в дуже обмеженій кількості, – сказав Ігнат.

Спікер Повітряних сил заявив, що зараз військові називають засоби ППО в Україні "вінегретом", адже небо захищає велика різноманітність радянських та західних зразків техніки.

Якщо подивитися на сьогоднішній день, то ми маємо вже таку різноманітність засобів протиповітряної оборони, якої немає у всьому світі. Як жартують наші зенітники, такий собі "вінегрет". Це засоби ураження і NASAMS, і Iris, і Patriot, і SAMP-T, та ППО сухопутних військ, яке працює успішно – це Gepard, Crotale, Avenger. Все це ППО сьогодні працює і приносить результат, і доповнює радянську техніку, яка досі працює ефективно – це С-300, Бук-М1, С-125 . Весь цей "вінегрет" працює і дає результат, – зазначив Ігнат.

Територія України велика, тому наявних засобів ППО все одно недостатньо. У зв'язку з цим військові організовують протиповітряну оборону локально, щоб захистити міста та стратегічні об'єкти, додав Ігнат.

Масовані ракетні атаки по енергоінфраструктурі України

Речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк зазначила, що варто очікувати, що армія РФ продовжить завдавати ударів по об’єктах енергетичної інфраструктури України.

Треба свідомо підходити до загроз, які можливі. Вони не обов’язково здійсняться, але вони можливі. Об’єктивно кажучи, ракетний запас у них є. І можливість поповнювати його також є. Окупанти мають і повітряні ракетоносії, і ракетоносії морського базування, — пояснює Гуменюк.

Всі факти стверджують, що окупанти можуть вдатися до таких атак. Також вони постійно шукають нові способи впливу та тиску. Українські військові ретельно це відстежують та готуються до захисту від цих загроз.

Заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що окупанти зараз вивчають енергетичні об'єкти України, шукаючи їхні вразливі місця та розташування наших систем ППО для ракетних атак восени 2023 року.

Саме тоді РФ може продовжити масовані атаки на міста та інфраструктуру України. Ймовірно, агресор робитиме ставку на дрони-камікадзе, але ракети також застосовуватимуться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?