Жахливе число: експерт озвучив шокуючий прогноз щодо коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Жахливе число: експерт озвучив шокуючий прогноз щодо коронавірусу

Жахливе число: експерт озвучив шокуючий прогноз щодо коронавірусу
Джерело:  online.ua

Провідний епідеміолог громадської охорони здоров'я Гонконгу Габріель Люнг озвучив шокуючий прогноз. За його словами, епідемія нового коронавірусу може поширитися приблизно на дві третини населення світу, якщо її не контролювати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Варто звернути увагу на те, що його попередження прозвучало після того, як очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) зізнався, що нещодавні випадки захворювання коронавірусом у пацієнтів, які ніколи не відвідували КНР, можуть бути "верхівкою айсберга".

За словами самого експерта, ключовим питанням є з'ясування розмірів і форми "айсберга".

"Більшість експертів вважали, що кожна заражена людина передасть вірус приблизно 2,5 іншим людям. Це дало "рівень атаки" 60-80%. За словами Люнга, "шістдесят відсотків населення світу – це жахливо велике число". Навіть якщо загальна смертність становить усього 1%, що, як вважає Люнг, можливо, якщо взяти до уваги більш легкі випадки, число померлих буде величезним", - сказано в повідомленні видання.

Фахівець зауважив, що масштаб епідемії і ступінь ефективності вжитих Китаєм заходів – основні питання для експертів ВООЗ.

Що важливо розуміти, вчені досі не знають напевно, чи передається вірус через краплі від кашлю або через частки в повітрі. Сам Люнг пояснює, що доволі непросто провести ретельні дослідження, коли хвороба вирує, а якщо епідемії немає, то навряд чи буде достатньо підтверджених випадків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  китайський лікар попереджав  про спалах коронавірусу, однак йому ніхто не повірив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?