Жахливе загострення в Сирії: Туреччина всю ніч атакувала війська Асада
Категорія
Світ
Дата публікації

Жахливе загострення в Сирії: Туреччина всю ніч атакувала війська Асада

Жахливе загострення в Сирії: Туреччина всю ніч атакувала війська Асада
Джерело:  online.ua

Збройні сили Туреччини протягом ночі на п'ятницю, 28 лютого, провели масивні удари проти урядових військ режиму Башара Асада в Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Anadolu.

За офіційними даними, вогонь вели артилерійські підрозділи та повітряні сили аж до ранку.

Під удар потрапила сирійська бронетехніка, танки, солдати. Також Туреччина вдарила по штабах та арсеналах режиму.

Приводом для цього стали атаки урядових військ, які підтримує Росія, в Ідлібі. Внаслідок цих інцидентів загинули щонайменш 29 турецьких військовослужбовців, що перебували на півночі САР.

Цей випадок став не першим, коли солдати Туреччини гинули від ударів сирійських військ, однак він став наймасовішим. Офіційна Анкара пригрозила потужною відповіддю. Перший її етап описаний вище.

Як повідомляв ONLINE.UA, Організація Об'єднаних Націй виступила з терміновою заявою після удару, який вбив 29 турків-військовослужбовців. Представники міжнародної структури вимагають припинити вогонь у зоні бойових дій в Сирії. Також вони закликали дотримувалися певних домовленостей - резолюції по Сирії Ради Безпеки, яку узгодили ще 2015 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?