Жахливі політичні репресії: у Путіна ухвалили резонансне рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Жахливі політичні репресії: у Путіна ухвалили резонансне рішення

Жахливі політичні репресії: у Путіна ухвалили резонансне рішення
Джерело:  interfax.com.ua

Суддя Конституційного суду (КС) РФ неочікувано для всіх заявив, що Росія не є правонаступницею СРСР. За його словами, Радянський Союз був "незаконно створеною державою", і Росія не повинна вважатися правонаступницею "репресивно-терористичних діянь" радянської влади. Дане резонансне рішення ухвалив суддя Конституційного суду (КС) Костянтин Арановський, передає ONLINE.UA з посиланням на видання "Комерсант".

Своєю думкою суддя поділився у додатку до грудневої постанови КС про відшкодування трьом жінкам житла, забраного в ході радянських репресій. Суд став на сторону жінок. Варто звернути увагу на те, що Арановський погодився з судовим рішенням, але вирішив висловитися щодо правової відповідальності Росії за злочини, вчинені радянською владою.

"Російська Федерація не продовжує собою в праві, а замінює на своїй території державу, незаконно одного разу створену, що і зобов'язує її рахуватися з наслідками її діяльності, включаючи політичні репресії", – каже суддя.

За його словами, передбачену законом реабілітацію жертв репресій не можна розглядати як відшкодування шкоди винуватцем.

Варто нагадати, що після розпаду Радянського Союзу в 1991 році Росія була визнана державою-продовжувачем, що повністю приймає на себе зобов'язання СРСР. У такий спосіб Росія продовжила членство в Організації Об'єднаних Націй, включаючи постійне членство в Раді Безпеки та інших міжнародних організаціях замість СРСР.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Путін запевняв, що розпад СРСР пов’язаний з ростом націоналізму в Прибалтиці, а його головною причиною стала неефективна економічна політика.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?