Жданов назвав ціль № 1 для далекобійних ракет Storm Shadow
Категорія
Україна
Дата публікації

Жданов назвав ціль № 1 для далекобійних ракет Storm Shadow

Жданов назвав ціль № 1 для далекобійних ракет Storm Shadow
Джерело:  online.ua

11 травня офіційно стало відомо, що Збройні сили України отримала від Великої Британії крилаті ракети дальнього радіуса дії Storm Shadow. Саме вони дадуть можливість нашим воїнам максимально ефективно провести контрнаступ. Як вважає військовий експерт Олег Жданов, такі ракети допоможуть порушити систему логістики армії РФ на території тимчасово окупованого Криму.

Джерело: "24 Канал"

Україна нарешті отримала далекобійні ракети

Експерт звернув увагу на те, що після заяви очільника Держдепа Ентоні Блінкена, коли той підтвердив, що офіційний Лондон замість США надасть Україні ракети великої дальності, інформація про їхнє постачання ЗСУ не стала сюрпризом.

Думаю, ракети вже у нас. Я вже зустрічав перші аналізи, що ці ракети можуть суттєво вплинути на хід бойових дій. Я думаю, що ціль номер 1 для цих ракет – Кримський міст. У неї дальність на базовому двигуні 500 кілометрів, а з додатковими баками – до 1000 кілометрів, – зазначив Олег Жданов.

Він також нагадав на те, що Криму треба повернути статус півострова – зруйнувати міст, а потім методично зносити військові об’єкти на півострові, поки росіяни не викинуть білий прапор.

До слова, одне з завдань Гвардії наступу, що створило на базі Національної гвардії України, зачистка територій від окупантів, – підкреслив Жданов.

Що важливо знати про далекобійні ракети Storm Shadow

Storm Shadow — це крилата ракета великої дальності зі можливостями маскування. Її спільно створили Британія та Франція. У більшості випадків її запускають з повітря.

Ракета має дальність стрільби понад 250 км, це менше за 300 км армійських тактичних ракетних систем «земля-земля» (ATACMS) американського виробництва, про які Україна давно просила.

Важливо те, що Storm Shadow має радіус дії, щоб завдати глибоких ударів по окупованій Росією території на сході України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?