Житель Луганська розповів, як боровся з "Кримнашем" і гаслами "Путін, врятуй"
Категорія
Україна
Дата публікації

Житель Луганська розповів, як боровся з "Кримнашем" і гаслами "Путін, врятуй"

Житель Луганська розповів, як боровся з "Кримнашем" і гаслами "Путін, врятуй"
Джерело:  online.ua

Засновник панк-групи "Dedaser" дизайнер Микола Панакотов, який родом з Луганська, розповів, як на початку окупації його міста в 2014 році він відбирав балончики з фарбою у прихильників сепаратистів і замальовував їх пропагандистські гасла.
Про це він розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
"Вайфай (прізвисько приятеля Панакотова на ім'я Віктор; події, що описуються, відбуваються після того, як Віктор побував у полоні у бойовиків, де його примушували рити окопи - Ред.).) пішки дістався до Камброді, взяв у таксиста телефон і подзвонив мені. Так і приїхав. Виглядав він як реальний гробокопач, але нічого - викупався, поїв, випив горілки і розповів цю сумну історію. Вона реально змінила його світогляд. Просто він був відбитим ватником, а тепер все змінилося. Ми цілий день пили, Вітьок матюкав колорадних гадів, і ближче до ночі у нас вже стали з'являтися думки записатися в добровольці", - говорить він.
"Але поки що пішли в нічний ларьок за сигаретами. І тут бачимо таку картину. Два якихось перці, по виду потомствені гопники, малюють балончиками на паркані великі літери ЛНР. Це нам не сподобалося. Коротше, ми до них підійшли і відібрали балони. Злегка повчили, і пацани, тікаючи, пообіцяли нас засадити в підвали СБУ. А ми пішли за сигаретами", - поділився Панакотов.
"Ми повернулися до мене на кухню, випили ще неабияк і провалилися в сон. А вранці я виявив в коридорі пакет з балонами і згадав вчорашні пригоди. Попили пивка, включили мізки і вирішили ввечері піти замалєвать колорадну агітацію на районі", - додав він.
"Так і зробили: замалювали всі написи в районі транспортного кільця на полтинник - там і про "Кримнаш" було, і заклики до Путіна всіх врятувати від "хунти". Всі забруднилися, але залишилися задоволені. Вирішили перекурити наостанок, і тут трапився провал. Ці два ватних гадениша з минулої ночі теж слово стримали. Випасли нас, комусь передали, і на нас наслали патруль. Куримо. Підбігли два чуваки в камуфляжі, з автоматами. Я отримав з розгону - надкол щелепи, і до сих пір без зуба ходжу. І Вайфаю дісталося. Все це погано пам'ятаю, коли клацають затвором, якось не до аналізу ситуації. Так, пам'ятаю, малолітки ці теж ошивалися поруч. Але в СБУ нас не повезли, на прощання бризнули в обличчя фарбою з балона, пообіцяли в наступний раз пристрелити і звалили", - розповів очевидець.
"Вранці все боліло, обличчя жахливо розпухло, і виходити на вулицю було страшно. Сподіваюся, ці малолітні п***юки згорять в пеклі, поки не виросли. Вайфай взагалі пішов в депресію, сильно бухав і уві сні плакав від злоби", - продовжив він.
"Минув тиждень, побої зійшли, ми заспокоїлися і вирішили наступне. Пішли до знайомих мужиків на Дзержинський, у них на гаражному кооперативі типу автомалярки щось було. Випросили у них балони з синьою і жовтою фарбою. Дочекалися глибокої ночі і (в цей раз абсолютно тверезі), пішли по Сходу, в дві руки малювали жовто-сині смуги. Одяглися непомітно, поводилися обережно, і операція пройшла без жертв. На ранок жителі на районі побачили, що всі написи типу "ЛНР" і "Путін, спаси!" перекреслені кольорами нашого українського прапора", - говорив Панакотов.
"Тоді, на початку літа, за це тільки били. Через місяць я реально зрозумів, що тепер за таке нас би розстріляли на місці", - закінчив він.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA - За стертого Путина могли расстрелять, а в ЛНР шла "война граффити": воспоминания участника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?