Жителів окупованого Донбасу, які отримають паспорти РФ, позбавлять українських пенсій
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителів окупованого Донбасу, які отримають паспорти РФ, позбавлять українських пенсій

Жителів окупованого Донбасу, які отримають паспорти РФ, позбавлять українських пенсій
Джерело:  online.ua

Громадяни України, які проживають на окупованій території Донбасу і отримали паспорти Російської Федерації, не зможуть отримати соціальні виплати і пенсії. Про це заявила міністр України у справах ветеранів Ірина Фриз, інформує ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку чиновниці.

«Уряд ухвалив рішення про визнання недійсними паспортів, які видано уповноваженими органами РФ після 28 квітня 2019 року. Ця акція Росії проти України порушує принципи та норми міжнародного права та несе пряму загрозу державному суверенітету, територіальній цілісності нашої держави. Відповідні проекти актів розроблено Міністром з питань тимчасово окупованих територій Вадимом Чернишем», – написала Ірина Фриз.

Як наголошує міністр, російські посвідчення особи, які були видані в м. Новошахтинськ і в с.Покровське не будуть визнаватись на території України.

«Також ініційовано опрацювання пропозиції щодо внесення громадян, які отримали паспорти РФ в спосіб, що порушує міжнародне право та загрожує суверенітету нашої держави, до бази даних з подальшим позбавленням їх статусу бенефіціара щодо отримання соціальних виплат чи пенсій з боку України», – пише міністр.

Нагадаємо, що сьогодні на засіданні уряду було прийнято рішення звернутися до міжнародної спільноти про невизнання російських паспортів, які будуть видаватися жителям окупованих територій України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?