Жителів Тернополя евакуюють через авіабомбу часів Другої світової
Категорія
Події
Дата публікації

Жителів Тернополя евакуюють через авіабомбу часів Другої світової

Жителів Тернополя евакуюють через авіабомбу часів Другої світової

30 травня в рамках виконання будівельних робіт у Тернополі знайшли авіабомбу часів Другої світової війни. 31 травня розпочали роботи з знешкодження, для яких були евакуйовані жителі прилеглих районів.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Тернопільській області.

Читайте також: У Львові біля житлового будинку знайшли вибухівку

"Фахівці групи піротехнічних робіт провели розвідку земельної ділянки і знайшли німецьку авіаційну бомбу SC 250, яка перебувала на глибині 1,5 м", - розповів рятівникам забудовник, що планував будівництво на вулиці Нечая.

"Станом на 13:00 31 травня в певному радіусі проведена евакуація мешканців прилеглих будинків. Боєприпас обстежили фахівці групи піротехнічних робіт і виявили, що він має 2 підривники, які становлять основну небезпеку. У даний час приймається рішення про приведення в безпечний стан шляхом заморожування. Після цього організують транспортування небезпечної знахідки і подальше знищення", - пояснили в ДСНС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше співробітники поліції в Харкові виявили в покинутому будинку складові для кустарного виробництва вибухівки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?