Жителям Донбасу почали видавати російські паспорти - в Україні жорстко відреагували
Категорія
Україна
Дата публікації

Жителям Донбасу почали видавати російські паспорти - в Україні жорстко відреагували

Жителям Донбасу почали видавати російські паспорти - в Україні жорстко відреагували
Джерело:  online.ua

На окупованому Донбасі жителям так званих "ЛНР" і "ДНР" почали видавати паспорти РФ. На даний момент уже готові 1,2 тисячі документів, які Росія планує незаконно роздати, передає ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

 В МВС РФ стверджують, що загалом на розгляд російської сторони начебто надійшло близько 12 тисяч заявок на отримання документа. Процес отримання російських паспортів організований на двох тимчасових пунктах пропуску на українсько-російському кордоні.

Російські ЗМІ пишуть, що за російськими паспортами у Покровськ, що у Ростовській області, 14 червня вирушили 34 жителі Донецької області. У так званій "ДНР" також заявляють, що документи на оформлення паспортів РФ подали 8 тисяч жителів регіону.

На паспортизацію Донбасу відреагував прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Він заявив, що Україна ніколи не визнає громадянства, яке видаватиме Росія українцям, що живуть на окупованих територіях і закликав міжнародних партнерів триматися такої ж позиції.

"Наголошую: ми ніколи не визнаємо громадянства, яке видає і видаватиме країна-агресор. І закликаємо наших партнерів доєднатися до нашої позиції", - наголосив Гройсман.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що  Кабінет міністрів прийме рішення про визнання незаконними і недійсними паспортів,  які Російська Федерація видає жителям тимчасово окупованого Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?