Життя після карантину: у МОЗ пояснили, які зміни чекають українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Життя після карантину: у МОЗ пояснили, які зміни чекають українців

Життя після карантину: у МОЗ пояснили, які зміни чекають українців
Джерело:  Сьогодні

Головний санітарний лікар України, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко заявив, що карантин уже безповоротно змінив життя мільйонів українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю виданню "Сьогодні".

За його словами, життя країни не буде таким, як раніше. Коронавірус COVID-19 може довго нагадувати про себе навіть після подолання епідемії.

Зокрема, українцям ще довго знадобляться маски та респіратори. Соціальної дистанції доведеться дотримуватися навіть після відкриття закладів харчування та у перезапущеному громадському транспорті.

"Носіння маски, миття рук, соціальна дистанція – будуть залишатися з нами надовго. У громадському транспорті, закладах харчування буде соціальна дистанція, миття рук антисептиком. Це 100% буде поки не буде подолано епідемію", - зауважив Ляшко.

Головний санлікар додав, наразі рано говорити про терміни виходу України з карантину — навіть теоретично.

Нагадаємо, станом на ранок 6 травня українські лікарі підтвердили 13 184 випадків коронавірусу COVID-19. Жорсткі карантинні обмеження тривають тим часом до 11 травня.

З 12-го числа починається перший етап виводу країни з наявного режиму. Він передбачає відкриття парків, малих непродовольчих магазинів та закладів у форматі "на виніс". Усі вони повинні будуть дотримуватися встановлених епідемічних правил.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівниця Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів зробила важливе попередження українцям — за її словами, якщо так звані "паспорти здоров’я" запровадять у світі і їх буде рекомендувати Всесвітня організація охорони здоров’я, — вони будуть введені також і в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?