Журналіст розповів, кому може бути вигідна блокада Донбасу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Журналіст розповів, кому може бути вигідна блокада Донбасу

Журналіст розповів, кому може бути вигідна блокада Донбасу
Джерело:  newsone.ua

Блокада Донбасу, серед іншого, може бути вигідна і деяким представникам української влади.
Таку думку висловив журналіст Дмитро Корнійчук в коментарі телеканалу Newsone.
"Кабмін склав список компаній, яким дозволено поставляти вугілля, однак, це ті ж компанії, які його і так поставляли. Я вважаю, ми маємо справу з деякою свідомою провокацією з боку влади. "Затягнули" ситуацію так, що тепер блокада йде не тільки з української сторони, але і з так званих "республік". Ми вже бачили заяви блокуючих про те, що вони не збираються розходитися, всі рішення Кабміну – це просто фікція і спроба обдурити громадськість, тому ми прийшли до того ж самому тупика, з якого виходили", - сказав він.
На думку Корнійчука, якщо б не було кулуарної підтримки влади, то ніякого блокування протягом місяця не було б.
"Ми бачимо, що влада самоусувається від всього, що відбувається. Можливо, їй якоюсь мірою це вигідно. Гройсман приймає якісь рішення, але було б ефективніше, якби він поїхав з цим рішенням до блокуючим. Київ приймає якісь рішення, а блокуючі живуть своїм життям. Дійшло до того, що підприємства, які знаходяться на територіях, так званих, ЛНР і ДНР починають націоналізувати. Як це буде вирішуватися?" - запитав він.



Журналіст також зазначив, що зараз глави МЗС ряду європейських держав, які їдуть у Київ, візьмуть на себе роль комунікатора між Києвом і Москвою для того, щоб Мінський процес продовжився. Однак, на його думку, все впирається в позицію президента.
"Чи дасть він команду розігнати блокаду без кровопролиття, ми побачимо розблокування. Не дасть таку команду, ми побачимо подальше продовження блокади, зупинку металургії і всієї енергетики", - резюмував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?