Журналіст розповів про прізвисько Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналіст розповів про прізвисько Путіна

Журналіст розповів про прізвисько Путіна
Джерело:  Відкрита Росія

Журналіст Володимир Іванідзе, эксперт  фільму «Хуізмістерпутін», який вийшов на екрані в кінці грудня, розповів про прізвисько президента Росії Володимира Путіна.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріали Відкритої Росії.
Журналіст згадав, як у нього з'явився інтерес до персони Володимира Путіна і чому він зайнявся розслідуванням його бізнесу.
"В кінці 1990-х я працював в газеті «Вєдомості». Спочатку Путін став прем'єром, а потім Єльцин призначив його своїм наступником. Само собою зрозуміло, що тоді з'явився інтерес до його постаті. Ще раніше я вже зустрічав прізвище Путіна в матеріалах кримінальної справи - знайомий слідчий з особливо важливих справ займався справою про корупцію в органах влади Санкт-Петербурга, більше відомому, як «справа Собчака». Там багато хто засвітився, і прізвище «Путін» там фігурувало. Але він тоді ще особливо не виділявся. Не було мотивації серйозно ним займатися, багато хто був упевнений, що це черговий пішак Березовського. Його знали ті, хто був усередині всієї цієї системи: бандити, Петров, Кузьмін з Малишевського угруповання, Кумарин з Тамбовської ОЗУ й інші персонажі", - сказав Іванідзе.
Він розповів, як в ті часи в Санкт-Петербурзі називали майбутнього російського президента.
"Для більшості людей він був сірою мишею. Хоча в Пітері в ті часи у нього було дуже характерне прізвисько «Паутин Паутинич». Це мені розповідала жінка, яка займалася бізнесом, і у неї на очах застрелили чоловіка. Зараз вона живе у Франції, а тоді жила в Петербурзі, між бандитами і «собчаками»", - згадує журналіст.
За його словами, його відправили в Санкт-Петербург збирати матеріал на Путіна.
"Я поїхав і в кінцевому підсумку виявив масу матеріалів. Тоді мене і вивели на Марину Сальє. Але з нею я зустрівся не в Пітері, а в Москві. Коли я до неї прийшов, то був вражений, що майже десять років минуло з моменту створення «Комісії Сальє», і ніхто не спробував все це розворушити або хоча б перевірити, що вона виявила разом зі своїми колегами. Словом, я зайнявся цим серйозно. Не гірше якогось фінінспектора перевіряв цифри, вартість різних матеріалів, металів, нафти і намагався зрозуміти, про яку суму вкрадених грошей може йти мова. Я виявив, що там було вкрадено як мінімум від 90 до 120 мільйонів доларів. Це були гігантські суми. Потім я почав «витягувати» власників компаній, які отримували від Путіна всі ці фальшиві ліцензії і контракти. Мені здається, Марина не очікувала таких відкриттів і сама загорілася. Було дуже сумно дивитися на ці пожовклі сторінки документів, які припадали пилом в московській квартирі і нікого не цікавили", - розповів журналіст.

Раніше ONLINE.UA публікував матеріал Forbes про шлях Кирила Шамалова до статусу мільярдера та його зв'язках з родиною Володимира Путина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?