Журналісти дізналися нові подробиці про палац Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти дізналися нові подробиці про палац Путіна

Журналісти дізналися нові подробиці про палац Путіна
Джерело:  online.ua

Російські журналісти із видання "Медуза" дізналися нові факти про палац очільника Кремля Володимира Путіна у Геленджику. Згідно з їхніми даними, його будували з 2006-2007 року, а сам російський президент бував у цій резиденції лише декілька разів. Представникам медіа вдалося поговорити з людьми, які працюють у Прасковеєвці багато років, і вивчили документи щодо цього будівництва. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на матеріал видання.

За словами журналістів, до кожного візиту Путіна в палаці готуються надзвичайно ретельно: службу експлуатації маєтку можуть підняти серед ночі, щоб оновити газон. Окрім того, зазначається, що під час прогулянки президента по садибі на територію не допускають ні робочих, ні навіть глав компаній-підрядників.

"Підземний комплекс під резиденцією йде вниз на 16 рівнів і цілком пронизує мис Ідокопас, на якому стоїть палац. Вестибюль ліфта, на якому можна спуститися під землю, розташований в декількох десятках метрів від головного будинку - на випадок евакуації. При цьому всередину мису можна потрапити з трьох різних вестибюлів; один з них розташований в урочищі Молоканова щілину і призначений для персоналу. Зведення шахти обійшлося свого часу (її будували в 2007-2011 роках) приблизно в три мільярди рублів. Таких бункерів у Прасковеєвці мало бути два, але від другого замовник відмовився після економічної кризи 2008 року", — йдеться в повідомленні.

Також вдалося дізнатися, що скандально відому аквадискотеку побудували фірми «Боронд» і «Аквастрой», які доволі часто виконують замовлення для управління справами президента. Що цікаво, схожий світломузичний фонтан (його струменя танцюють і підсвічуються під треки Кайлі Міноуг і французький шансон) розмістили і в іншому місці резиденції, на території шато в селищі Дивноморське. Так, журналісти стверджують, що в маєтку є дві аквадискотека. Власника шато поки не змогли встановити, але цю будівлю називають "Дачею Діми", а збудували її в роки президентства Дмитра Медведєва.

Варто також звернути увагу на те, що кар'єра одного з колишніх керівників резиденціїІвана Сердітова пов'язана з родиною президента. До того, як стати розпорядником у Прасковіївці, він регулярно допомагав колишній дружині Путіна Людмилі: раніше він очолював компанію ТОВ "Будметал", записану на Ольгу Цомаева, рідну сестру колишньої першої леді.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що розкішний палац Путіна вже з'явився на картах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?