Анонімні джерела дізналися про новий неочікуваний план НАТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Анонімні джерела дізналися про новий неочікуваний план НАТО

Анонімні джерела дізналися про новий неочікуваний план НАТО

Керівництво Північно-Атлантичного альянсу всерйоз розглядає варіант запросити Грузію до виконання Плану дій щодо членства. Варто звернути увагу на те, що щодо України така можливість зараз навіть не обговорюється. Про це дізналися українські журналісти від численних анонімних джерел у Києві, Тбілісі та Брюсселі, про що йдеться у статті "Крок до НАТО без України". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"У штаб-квартирі НАТО на технічному рівні є згода про те, що Грузія має підстави отримати ПДЧ хоч завтра. Ба більше, багато хто схиляється до того, що вимоги майбутнього Плану Тбілісі значною мірою вже виконало, і країна в осяжній перспективі мала би стати 31-м членом Альянсу", — йдеться в матеріалі журналістів.

За словами анонімних джерел, поки бракує точного розуміння того, коли це станеться і чи не з’явиться під час голосування член НАТО, який буде проти надання ПДЧ з політичних мотивів. Як стверджують співрозмовники видання, остаточної політичної згоди щодо цього рішення поки немає. Що важливо розуміти, рішення про надання ПДЧ, а також про запрошення до повноцінного членства у НАТО, ухвалюють консенсусом.

Однак те, що у Альянсі в принципі розпочали дискусію про новий статус для Грузії, вже є дуже важливим, оскільки що стосується нашої країни — блок досі не хоче навіть говорити про таку можливість.

"Оскільки офіційно узгодженого рішення про перспективу ПДЧ ще немає, у Брюсселі та у Тбілісі утримуються від заяв з цього приводу. Втім риторика генсека Альянсу Столтенберга щодо Грузії вже змінилася, а у розділі сайту НАТО, що описує відносини з Грузією, з’явилася додаткова згадка про те, що країна вже веде підготовку до членства "через розробку та успішну імплементацію Річних національних програм (РНП)", — пише видання.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг терміново звернувся до міжнародної спільноти з екстреним попередженням. Впливовий політик наголосив, що Європейський Союз насправді не здатен захистити Європу без військової допомоги офіційного Вашингтону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?