Журналісти дізналися про таємну зустріч Андрія Єрмака у Ватикані
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти дізналися про таємну зустріч Андрія Єрмака у Ватикані

Журналісти дізналися про таємну зустріч Андрія Єрмака у Ватикані

Українським журналістам вдалося дізнатися, що член команди Володимира Зеленського та очільник Офісу президента Андрій Єрмак у Ватикані провів таємну зустріч у форматі тет-а-тет з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном. Згідно з останніми даними, одноденна поїздка української делегації у складі віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та самого Єрмака на Апеннінський півострів була більш насиченою, а делегація більш численною, ніж про це повідомлялося офіційно на сайті ОПУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ZN.UA".

Зазначається, що у розпорядженні видання опинилася програма візиту в якій вказано, що після двох півгодинних зустрічей в МЗС Італії Андрій Єрмак вирушив до Ватикану на зустріч у форматі тет-а-тет з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном. Варто звернути увагу на те, що під час перемовин сторін у Єрмака не було навіть перекладача, а переклад забезпечувався іншою стороною.

Анонімні джерела видання розповідають, що до підготовки цього візиту не залучалися ані українське МЗС, ані посольства України в Італії та при Святому Престолі.

"Ключову роль в організації та підготовці зустрічі Єрмака з державним секретарем Пароліном зіграв Клаудіо Гуджеротті, який у 2015-2020 роках був Апостольським Нунцієм (послом) в Україні. За твердженням джерел, в Гуджеротті склалися довірчі особисті відносини з Єрмаком, і він діяв на його прохання. Ще 4 липня Гуджеротті отримав призначення до Великої Британії, проте зараз перебуває у Ватикані на самоізоляції через зараження коронавірусом.Проте, завдяки власному авторитету та довірі з боку Папи Франциска Гуджеротті вдалося домовитися про зустріч віч-на-віч з держсекретарем Святого Престолу кардиналом П'єтро Пароліном", - йдеться в повідомленні.

Журналістам вдалося дізнатися, що однією з головних тем цієї зустрічі було обговорення та узгодження найбільш прийнятної кандидатури посла України при Святому Престолі, адже команда Зеленського бачить значний посередницький потенціал в ймовірне залучення Ватикану до врегулювання конфлікту з Росією на Донбасі.

"На Банковій розраховують, що такий підхід буде позитивно сприйнятий держсекретарем Ватикану, і що він зможе посприяти тому, щоб Папа Франциск безпосередньо закликав президента Росії Путіна до прояву гуманності та розблокування й сприянню обміну заручниками на Донбасі", - пише видання.

Варто звернути увагу на те, що кардинал Паролін вважається однією з найвпливовіших фігур Святого Престолу. Він є одним з найсильніших дипломатів Ватикану і представляв інтереси Святого Престолу у низці чутливих питань.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський та Борис Джонсон готуються підписати доленосну для України угоду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?