Журналісти показали нову карту розташування військ РФ біля України
Категорія
Світ
Дата публікації

Журналісти показали нову карту розташування військ РФ біля України

Журналісти показали нову карту розташування військ РФ біля України
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання The New York Times оприлюднило нову карту з розташуванням російських військ на кордоні з Україною.

Джерело:  The New York Times

NYT оприлюднило карту розташування російських військ біля України

Американські журналісти звертають увагу на те, ці війська, є загрозою ескалації конфлікту із сусідньою державою і "відкриття нового фронту".

Вони звертають увагу на те, армія РФ оточила нашу країну з трьох сторін.

На карті вказані рід військ, їх чисельність, різновиди техніки.

За слова редакції видання, карту вдалося створити на основі даних від українських та західних джерел, незалежних військових аналітиків і супутникових знімків.

Використовуючи дані спецслужб Штатів, журналісти дійшли висновку, що офіційна Москва розробила операцію із залученням 175 тисяч військових.

Окрім того, NYT наголошує, що наразі РФ знаходиться на етапі отримання всього необхідного для початку вторгнення.

Згідно з останніми даними, 2 групи військ розташовані біля кордону з Білоруссю, поряд із містами Єльня (Смоленська область) та Клинці (Брянська область).

Фото - nytimes.com

Ще три групи розташувалися неподалік Воронежа, вказано на карті. Ці війська, за даними NYT, можуть безпосередньо загрожувати Києву в разі проведення військової операції. Ще одна група знаходиться в районі Волгограда, дві — біля кордону з так званими ЛНР і ДНР, зазначає видання. Крім того, є ще розташування військових у міста Кореновськ (Краснодарський край, тільки артилерія) і на території Криму, - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, вперше про нарощування російських військ повідомила The Washington Post. Однак офіційний Київ спочатку заперечував ці дані.

Пізніше видання Politico опублікувало супутникові фотографії, зроблені 1 листопада на підтвердження того, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною. Після цього Міноборони визнало, що загроза нового вторгнення РФ вкрай велика.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?