Журналісти повідомляють про подальше зростання кількості військових РФ біля кордону з Україною
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти повідомляють про подальше зростання кількості військових РФ біля кордону з Україною

Журналісти повідомляють про подальше зростання кількості військових РФ біля кордону з Україною
Джерело:  online.ua

Росія наразі перекидає підрозділи важкой бронетехніки на територію Нижньогородської, Брянської та Воронезької областей.

Джерело: Telegram-канал"Записки мисливця"

Росія продовжує перекидати війська до українського кордону

Повідомляється також, що Кремль посилює військове угруповання на території анексованого Криму.

Зокрема, протягом 10 та 17 грудня у польовому таборі біля Воронежу помічено 9 складів з технікою, включаючи танки та БМП.

У Нижньогородський області помітили перекинуті сюди вантажівки ГАЗ-66, МТ-ЛБ, БТР-82, "Гради" та різноманітну інженерну техніку.

Також з'явилися нові супутникові зображення у Бахчисараї. На них відображено близько 100 одиниць бронетехніки, включаючи самохідні артустановки та засоби ППО.

Ситуація біля українсько-російського кордону

У міноборони США розробляють план з надання Україні розвідданих щодо переміщення російських військ біля кордонів.

В адміністрації президента США Джо Байдена планують ділитись з Україною розвіданими у режимі реального часу, щоб запобігти російському вторгненню.

Зокрема, Україна буде отримувати від Пентагону знімки, які покажуть, чи збираються російські війська перетинати кордон.

Очільник РНБО Олексій Данілов повідомив, що наразі не спостерігається ризику неминучого вторгнення російських військ до України.

Данілов підкреслив, що голова Кремля Володимир Путін намагається знищити Україну, але наразі прямої загрози вторгнення не має.

За словами керівника РНБО, заяви про підготовку російського вторгнення до України можуть дестабілізувати ситуацію у країні та зіграти на руку Кремлю.

Западні партнери України та журналісти з листопада почали повідомляти про зростання кількості російських військових та озброєння біля кордону з Україною.

Однак, на думку журналістів AFP, керівництво України применшує ризик відкритого російського вторгнення.

За оцінками Києва, кількість російських військ уздовж кордонів України збільшилася приблизно з 93 тис. осіб у жовтні до 104 тис. на даний час.

На думку колишнього керівника розвідки 92-ї Окремої механізованої бригади, бойового офіцера Петра Недзельського, у громадян РФ не має об’єктивних факторів, щоб бажати війни з Україною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?