Журналісти розкрили подробиці промови Байдена за підсумками саміту НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти розкрили подробиці промови Байдена за підсумками саміту НАТО

Журналісти розкрили подробиці промови Байдена за підсумками саміту НАТО
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів Reuters, під час власної промови за підсумками саміту у Вільнюсі президент США Джо Байден говоритиме про дипломатичні перемоги Вашингтона та союзників на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України.

Джерело: Reuters

Про що говоритиме Байден за підсумками саміту НАТО у Вільнюсі 

Зазначається, що під час власного виступу президент США планує оголосити про нову військову допомогу Україні та провідну роль Вашингтону у вступі Швеції в НАТО.

Промова американського президента буде спрямована на те, щоб згуртувати союзників і продемонструвати ключову роль США на світовій арені.

Все це також буде націлене на передвиборчу кампанію у США у наступному році.

Ми знаходимося на піку союзницької єдності після саміту і про те, як ми згуртували світ для підтримки народу України. Важливо спиратися на цю єдність для вирішення інших важливих проблем... таких як зміна клімату, нові технології та загрози міжнародному порядку, - має зазначити у власній промові Байден.

Незважаючи на позитивне послання, американські чиновники приватно боролися зі своїми колегами у Вільнюсі, щоб досягти консенсусу щодо того, куди йде війна, як її завершити та які гарантії дати Україні щодо її майбутнього в НАТО.

Що відомо про результати саміту НАТО для України

Україна, яка прагнула отримати запрошення вступити в Альянс або хоча б конкретний графік вступу, не отримала ні того, ні іншого. Натомість союзники по НАТО погодилися, що Україна врешті приєднається, коли "союзники погодяться і будуть виконані умови", йдеться у їхній заяві, але не наводиться жодних подробиць про те, коли Київ виконає такі умови.

Перш ніж покинути США для участі в саміті, Байден проігнорував побоювання союзників з приводу затвердження касетних боєприпасів для України для боротьби з Росією.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?