Журналісти розслідували секретні зустрічі Ахметова: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Журналісти розслідували секретні зустрічі Ахметова: опубліковано відео

Журналісти розслідували секретні зустрічі Ахметова: опубліковано відео

Журналісти  розповіли про таємні зустрічі українського олігарха Ріната Ахметова з політичним керівництвом України.
Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на розслідування журналістів програми "Схеми", передає ONLINE.UA.
«Рінат Ахметов - непублічна фігура в українській політиці. Донецькому олігархові більше властива закулісна гра. Незважаючи на всю неоднозначність репутації, Ахметов залишається ключовою фігурою в політико-владних конструкціях, оскільки має соратників і в уряді, і в парламенті», - відзначили в розслідуванні.
Також журналісти наголосили, що українські політики вкрай неохоче афішують навіть зустрічі з Ахметовим.
"На початку війни на Донбасі Ахметову пропонували очолити і навести порядок в Донецькій області, однак олігарх не захотів і порадив замість себе свого соратника Сергія Таруту. Незважаючи на це, бізнес і власність Ахметова на захоплених бойовиками територіях сьогодні фактично є недоторканими», - йдеться в розслідуванні.
Також журналісти з'ясували, що олігарх має «зелену карту» угруповань ДНР і ЛНР, а його «основні підприємства працюють на Донбасі, незважаючи на збитки».
«В Авдіївці та Маріуполі це все на тих же умовах і на тих же позиціях, що і до війни, - все працює. А на окупованих територіях - теж. Єдиний, хто зазнав змін, - це керівник офісу: вони переїхали з площі Леніна в Донецьку в Запоріжжя. А виробничий цикл - він в повному обсязі як виконував свої функції, так і виконує", - йдеться в програмі.


Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше у  прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка прокоментували його зустріч з Ахметовим.
Також варто нагадати, що раніше з'явилися повідомлення про пропозицію Ахметову і лідеру фракції "Опозиційний блок" Юрію Бойку очолити окуповані території Донецької та Луганської областей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?