Журналісти вважають, що кандидат до Ради причетний до банкрутства банку «Хрещатик»
Категорія
Економіка
Дата публікації

Журналісти вважають, що кандидат до Ради причетний до банкрутства банку «Хрещатик»

Журналісти вважають, що кандидат до Ради причетний до банкрутства банку «Хрещатик»
Джерело:  Головком

Кандидата у народні депутати до українського парламенту від партії «Європейська солідарність» Олеся Маляревича, який балотується як самовисуванець по 214-му округу, журналісти вважають причетним до банкрутства банку «Хрещатик». Про це пише ONLINE.UA з посиланням на Главком.


У травні 2016 року Київрада створила тимчасову контрольну комісію з питань перевірки обставин, які призвели до віднесення ПАТ «КБ «Хрещатик» до категорії неплатоспроможних. Члени ініціативної групи вкладників банку стверджували, що депутати, які входили до складу комісії, серед яких був і Маляревич, бойкотували засідання ТКК «по дзвінку», - зазначають у матеріалі видання.
Нагадаємо, що банк «Хрещатик», заснований в 1993 році, був одним з учасників соціального проекту Київської міської ради під назвою «Картка киянина». 2 червня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб НБУ прийняв рішення відкликати банківську ліцензію у ПАТ КБ «Хрещатик» та ліквідувати його.
Слід зауважити, 5 квітня 2016 року НБУ визнав банк «Хрещатик» неплатоспроможним, а Фонд гарантування вкладів ввів тимчасову адміністрацію. Як відомо, 24,9379% акцій банку належали Київській міській державній адміністрації. Опосередкованими власниками банку були Андрій Іванов з часткою 37,44% і Микола Солдатенко з часткою 24,2% акцій. ЗМІ повідомляють, що напередодні визнання ПАТ «КБ «Хрещатик» неплатоспроможним з банку було виведено 2,3 мільярда гривень шляхом вкладення коштів у так звані «безцінні» папери.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?