Журналісти здобули дані про таємні переговори офісу Зеленського з адвокатом Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти здобули дані про таємні переговори офісу Зеленського з адвокатом Трампа

Журналісти здобули дані про таємні переговори офісу Зеленського з адвокатом Трампа
Джерело:  online.ua

Колишній американський президент Дональд Трамп намагався розправитися з суперником на виборах Джо Байденом завдяки тиску на Україну. Адвокат Руді Джуліані провів неафішовані переговори з Києвом, вимагаючи розслідувати роботу Гантера Байдена в українському бізнесі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Time.

Журналісти стверджують, що відповідний телефонний контакт відбувся у липні 2019 року. відомості про нього надав колишній радник президента України Ігор Новіков, який залишив посаду у серпні-2020.
Вимоги людей Трампа буквально “шокували” офіс Зеленського. Дзвінок став початком цілої кампанії з тиску на офіційний Київ, яка мала б завершитися компроматом на Байдена і перемогою колишнього лідера на нових виборах.

У стенограмі розмови не згадується конкретна послуга, але Джуліані домагався від української сторони перевірки Гантера Байдена, який входив до складу ради директорів газової компанії Burisma. Адвокат намагався добитися поновлення кримінального розслідування і наголошував, що його “не цікавлять люди, які брешуть або перебільшують”.

Водночас адвокат Трампа хотів би призначення у справі прокурора, який однозначно знайшов би докази зловживань з боку Байдена.

Вже через три дні відбулася особиста розмова президентів Сполучених Штатів і України. Той епізод став початком потужного політичного скандалу. що перейшов у публічний простір.

Американська сторона пізніше без жодного погодження з Києвом оприлюднила власну версію стенограми, а Трамп неодноразово згадував про “чудову” розмову, яка не супроводжувалася жодним тиском. Його самого намагалися невдовзі відправити у відставку процедурою імпічменту, однак рішення ухвалили лише на рівні Палати представників Конгресу США.

Як повідомляв ONLINE.UA, за чотири роки свого президентства Дональд Трамп провів як мінімум дванадцять переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним, деталі яких ретельно приховував від громадськості. До цих засекречених розмов отримав доступ новий американський лідер Джо Байден. Його радники мають намір найближчим часом вивчити таємні дані, щоб дізнатися про конфіденційні угоди, які Трамп міг укладати з кремлівським лідером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?