Журналісти знайшли свідків зливу документів Пентагона
Категорія
Політика
Дата публікації

Журналісти знайшли свідків зливу документів Пентагона

Журналісти знайшли свідків зливу документів Пентагона
Джерело:  online.ua

Журналістам вдалося не лише відшукати, а й також поспілкуватися з користувачами платформи Discord, які могли бути свідками зливу секретних документів Міноборони США. Варто зазначити, що серед них є навіть діти.

Джерело:  AP News

ЗМІ поспілкувалися зі свідками зливу документів Пентагону

За словами представників ЗМІ, вони поговорили з 18-річним учасником чату на платформі Discord, з якої, цілком можливо, й стався витік даних.

Як стверджує підліток, один із користувачів, дискутуючи про ситуацію в Україні, почав ділитися документами, нібито засекреченими. Спочатку він постив їх, додаючи власні думки, а потім, кілька місяців тому, почав публікувати зображення паперів.

Редакція ЗМІ заявляє, що взяла інтерв’ю в нього, однак не може підтвердити багато деталей, про які заявляє юнак. Чат, де вперше почали зливати секретні документи, нещодавно видалили. Також варто зазначити, що хлопець говорив з журналістами на умовах анонімності.

Окрім того, юнак запевняв, що навіть розмовляв по телефону з тим, хто публікував документи.

Ми всі просто розгубилися. Ми не могли повірити в те, що відбувається, – стверджує він.

Окрім того, хлопець зізнався, що він наважився поспілкуватися журналістами, щоб "очистити репутацію" іншої людини, яка має нікнейм "Лукка".

Навіщо насправді злили секретні документи США

AP звертає увагу на те, що саме скріни із дописи "Лукки" поширювалися у мережі.

За словами іншого учасника спільноти, "Лукка" – "ще дитина", яка постійно публікувала документи, щоб "познущатися над людьми".

Журналістам поки не вдалося дізнатися прізвище користувача, який першим завантажив документи на Thug Shaker Central, або підтвердити, чи працює ця людина на уряд США.

Наразі редакція ЗМІ дійшла висновку, що людина, яка першою опублікувала документи, не мала ідеологічних мотивів й не збиралася викривати таємниці Пентагона а, просто хотіла справити враження на людей у своїй групі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?