Зірка Гри престолів побив світовий рекорд у важкій атлетиці - видовищне відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Зірка Гри престолів побив світовий рекорд у важкій атлетиці - видовищне відео

Зірка Гри престолів побив світовий рекорд у важкій атлетиці - видовищне відео
Джерело:  online.ua

Один з найсильніших людей на Землі, ісландський актор Гафтор Бйорнссон, який зіграв у популярному серіалі "Гра престолів" Григора Клігана (Гору), встановив новий світовий рекорд в екіпірувальній становій тязі. Він підняв штангу вагою в 501 кілограм. Видовищне відео нового спортивного досягнення важковика-актора було опубліковано в мережі, повідомляє ONLINE.UA.

"Немає нічого кращого, ніж доводити, що люди не мають рації. Так багато людей не вірили в мене, так багато людей говорили, що 501 кг ніколи не підніметься. Але у мене також була велика підтримка", - поділився своїми емоціями Гафтор Бйорнссон.

Правда, він побив рекорд не на офіційних змаганнях, як це передбачається за регламентом, а в своєму спортзалі в Ісландії. Тому поки не зрозуміло, зафіксують чи досягнення Гафтора Бйорнссона як офіційний світовий рекорд.

Важливо відзначити, що попередній рекорд в екіпірувальній становій тязі належить британцеві Едді Холу - він в 2016 році підняв рівно півтонни. При цьому Гафтор Бйорнссон не вперше стає рекордсменом у важкій атлетиці - раніше він зробив п'ять кроків з вагою 600 кг, побивши рекорд, який проіснував кілька століть.

Нагадаємо, Гафтор Бйорнссон народився і виріс в Ісландії. Його зріст становить 2,06 метра, а вага 190 кг. Свою спортивну кар'єру Бйорнссон починав, граючи в баскетбол в 2006 році, але через кілька років отримав травму коліна, і йому довелося переключитися на силовий екстрим. І тут Гафотру вдалося досягти небачених висот - він є багаторазовим призером змагань за звання "Найсильніша людина планети".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська важкоатлетка Лариса Соловйова встановила світовий рекорд у присіданні зі штангою. Соловйова, яка виступає в категорії до 63 кг, підняла в присіданні 241 кг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?