Злодій злодія не видасть: у мережі обговорюють рішення Росії по Януковичу
Категорія
Події
Дата публікації

Злодій злодія не видасть: у мережі обговорюють рішення Росії по Януковичу

Злодій злодія не видасть: у мережі обговорюють рішення Росії по Януковичу
Джерело:  ria.ru

Генеральна прокуратура Росії відмовила Україні у тимчасовому затриманні та взятті під варту екс-президента-втікача Віктора Януковича, назвавши прохання Києва політично мотивованим.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.
Як заявив представник російської прокуратури Олександр Курінний, "у 2015-2016 роках з Генеральної прокуратури України у зв'язку з проведенням досудових розслідувань по ряду кримінальних проваджень надходили клопотання про тимчасове затримання та взяття під варту Януковича В. Ф. до одержання запитів про його видачу".
"За результатами розгляду зазначені клопотання було залишено без задоволення", - додав він.
Читайте також: Янукович висунув дві умови для приїзду в Україну
Курінний зазначив, що відмова мотивувалася пунктом 2 статті 3 Європейської конвенції про видачу правопорушників, згідно з якою, видача не здійснюється, якщо "запит про видачу правопорушника за вчинення звичайного кримінального правопорушення був зроблений з метою переслідування або покарання особи на підставі її раси, релігії, національної приналежності чи політичних переконань або що становище такої особи може бути зашкоджене з будь-якої з цих причин".
Тим часом, у соцмережах з сарказмом відреагували на відмову Росії видавати Януковича.












Як повідомляв ONLINE.UA, раніше київський суд дозволив заарештувати біглого екс-президента Віктора Януковича, якого звинувачують у державній зраді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?