ЗМІ дізналися, чому США з насторогою ставляться до команди Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися, чому США з насторогою ставляться до команди Зеленського

ЗМІ дізналися, чому США з насторогою ставляться до команди Зеленського
Джерело:  Укрінформ

Відомий дипломат Валерій Чалий, який ще донедавна був послом України у США, стверджує,що у Білого дому виникла настороженість щодо нової влади України через деякі її ініціативи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Зараз більшу увагу почали звертати не тільки на форму, але й на підходи нової української влади. Якщо до форми є великий ентузіазм у США, то до деяких конкретних кроків з’явилося неоднозначне ставлення і певна обережність в оцінках. Тому завдання влади й дипломатії в США – зняти цю настороженість", - зазначив дипломат.

Чалий зазначає, що стурбованість щодо намірів нової влади виникла у Вашингтона після висловлення, зокрема, ініціативи про люстрацію всіх, хто обіймав високі державні посади за останні п’ять років.

 "Тут це фактично сприйняли як люстрацію людей, які були на Майдані, воювали в АТО, ветеранів, які прийшли на державні посади у важкі часи, а не тільки корумпованих політиків та чиновників. Думаю, в Сполучених Штатах на це будуть дивитися далі уважно, бо тут добре пам'ятають авторитарний режим Януковича й дуже насторожено сприймають безпідставні атаки на тих, хто зупинив агресію Росії і, по суті, зберіг цілісність України у важкі часи. В Америці дуже добре розбираються в цих деталях", - додав він.

Як повідомляв  ONLINE.UA, Україна не хоче вибудовувати свої стосунки зі США як жертва  та постійно просити про допомогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?