ЗМІ дізналися про неоднозначне призначення в ГПУ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про неоднозначне призначення в ГПУ

ЗМІ дізналися про неоднозначне призначення в ГПУ
Джерело:  apostrophe.ua

Сергія Сердюка, якого називають кумом генерала СБУ Василя Пісного, ще до новорічних свят можуть призначити на керівну посаду в Генпрокуратурі України, де він нібито здійснюватиме нагляд за роботою митниці.
Про це повідомляє видання "Апостроф" з посиланням на сайт depo.ua і його джерела в ГПУ.
Відзначається, що кандидатура Сердюка вже узгоджена, і в найближчі дні генпрокурор Юрій Луценко підпише відповідне розпорядження.
За даними ЗМІ, ім'я Сергія Сердюка фігурувало в пресі в зв'язку з гучними корупційними скандалами на митниці.
22 листопада, коли вперше в ЗМІ з'явилися повідомлення про можливе призначення Сердюка прокурорським "смотрящим" за митницями, народний депутат України Володимир Парасюк, який раніше влаштував бійку з генералом Пісним, застерігав, що таке кадрове рішення матиме вкрай негативний ефект.
"Всі чудово знають, що це за людина (Сергій Сердюк). У нього немає ні честі, ні совісті. Він ніколи в житті порядно не жив, тому тут навіть нічого коментувати - він повинен сидіти в тюрмі", - говорив тоді Парасюк.
При цьому нардеп зазначав, що Сердюк, встановивши, за його словами, контроль над усіма митницями, може впровадити на них корупційні схеми: співробітників відомства почнуть або шантажувати і вимагати від них гроші, або підставляти і порушувати кримінальні справи.
"Тут немає нічого нового, саме цим Пісний займався все своє життя", - підкреслив Парасюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?