ЗМІ дізналися про підготовку диверсії на українській АЕС: з'явилися деталі
Категорія
Події
Дата публікації

ЗМІ дізналися про підготовку диверсії на українській АЕС: з'явилися деталі

ЗМІ дізналися про підготовку диверсії на українській АЕС: з'явилися деталі
Джерело:  online.ua

Прокуратура Запорізької області відкрила кримінальне провадження за фактом створення злочинної організації з метою державної зради і підготовки диверсій на Запорізькій атомній електростанції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».
Як розповіло агентству джерело в правоохоронних органах, інформація про злочини, передбачені ст. 111. КК України - "Державна зрада", ст. 113 КК України - "Диверсія" та ст. 255 КК України - "Створення злочинної організації" внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань 22 листопада.
«Підставою для відкриття кримінального провадження стали зібрані співробітниками УСБУ в Запорізькій області дані, які свідчать про те, що з 2014 року на Запорізькій АЕС діє злочинна група, члени якої підтримують відносини з громадянами РФ», - повідомило джерело.

Читайте також: Ватажок ДНР натякнув на плани захоплення АЕС
За його словами, від громадян РФ члени злочинної групи «отримують рекомендації щодо методів завдання шкоди економічній безпеці України, зокрема, щодо виведення фінансових коштів за кордон і створення умов для зупинки ЗАЕС».
Водночас в прес-центрі управління СБУ в Запорізькій області офіційну інформацію по цій справі не надали, посилаючись на таємницю слідства.
Як повідомляв ONLINE.UA, в червні ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко, який раніше натякав на захоплення АЕС, назвав терміни, в які нібито планує провести захоплення Запоріжжя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?