ЗМІ дізналися про серйозні проблеми з постачанням української армії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ дізналися про серйозні проблеми з постачанням української армії

ЗМІ дізналися про серйозні проблеми з постачанням української армії
Джерело:  apostrophe.ua

На сьогоднішній день українська армія забезпечена обмундируванням наполовину від потреб.
Про це пише "Апостроф" з посиланням на статтю видання from-ua.com.
"Відсотків тридцять поставленого здійснено за пролонгованими договорами 2015 року, - йдеться в матеріалі. - Це означає, що ...Збройні Сили в цьому році були забезпечені речовим майном на рівні менше 20% від норми".
"Все почалося з того, як Юрій Бірюков (позаштатний радник президента і глави Міноборони України) "для реформ постачання ЗСУ" створив Центр розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних Сил України на чолі з Дмитром Марченком", - вважають журналісти.
Також вони впевнені, що "центр створювався у вигляді монополіста з потенційною корупційною складовою, оскільки зосереджують у своїх руках розробку умов для виробника, відбір виробника і контроль продукції виробника".
"Є обґрунтовані побоювання, що постачання обмундирування для ЗСУ в цьому році будуть зірвані, а виділені бюджетні гроші не освоєні", - заявив президент Асоціації підприємств легкої промисловості Олександр Соколовський. Він також уточнив: "Одне з небагатьох економічних досягнень, якими країна може пишатися - це те, що ми, конкуруючи нарівні з китайцями і турками, обшиваємо всю Європу, і не забуваємо про Америку. І ось всю Європу наша якість влаштовує, а МО ні!"
"Можемо сюди додати, - особливо акцентують автори статті - у вітчизняних швейників одягаються ВСІ наші силовики - поліція-міліція, СБУ, Нацгвардія тощо. Так от, всіх їх, як і Європу, якість задовольняє, і українські легпромівці з ними нормально працюють".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?