ЗМІ дізналися про серйозну перепону для вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ дізналися про серйозну перепону для вакцинації в Україні

ЗМІ дізналися про серйозну перепону для вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Українським журналістам вдалося дізнатися про ще одну серйозну перепону на шляху до успішної вакцинації громадян нашої країни. Йдеться про те, що відповідно до документів про поставку в Україну індійської вакцини, термін її придатності закінчується 23 червня 2021 року. За словами експертів, зважаючи на той фактор, що офіційний Київ отримав 500 тисяч доз вакцини, швидкість вакцинації має зрости принаймні вдвічі, щоб уся партія була використана вчасно. В іншому випадку — Україна просто втратить велику частину індійського препарату, передає ONLINE.UA з посиланням на  ZN.UA.

Журналісти звертають увагу на те, що середній темп вакцинації в Україні складає близько 2400 щеплень на добу, отже до 23 червня, при збереженні існуючих темпів, наша країна встигне використати лише половину завезених вакцин.

"В StateWatch повідомляли про те, що українське МОЗ звернувся до Crown Agents з приводу можливості надання даних про дату виробництва і термін придатності препарату Covishield. При цьому в міністерстві відзначили, що відповідно до вимог виробників, були підписані договори про нерозголошення і конфіденційнысть, ініційовані відповідними компаніями. Тому не можна розголошувати результат переговорів", - йдеться в повідомленні видання.

Як уже згадувалося раніше, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом Covishield (торгова назва вакцини AstraZeneca, яку виробляють в Індії). Влада розраховувала, що до кінця першого тижня наша країна вийде на 10 тисяч щеплень на добу, однак вдалося вийти на показник в три тисячі щеплених.

До слова, нещодавно стало відомо, що офіційний Київ повинен був отримати вакцину раніше, ніж це сталося. Анонімні джерела в МОЗ розповідали, що два контракти на вакцину загальним обсягом в 12 млн доз (2 млн - по 5,5 дол., Очевидно, CoviShield і 10 млн доз - по 9 дол., можливо, Novavax) були підписані ще в грудні минулого року. Згідно з умовами першого контракту, українська влада повинна була внести передоплату, але не внесла. Поставка зірвалася.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  українцям пояснили найважливіші моменти вакцинації  проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?