ЗМІ: Ляшко не підтримає Рибалку в боротьбі з Гонтаревою
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ: Ляшко не підтримає Рибалку в боротьбі з Гонтаревою

ЗМІ: Ляшко не підтримає Рибалку в боротьбі з Гонтаревою
Джерело:  Gazeta.ua

У Радикальній партії немає єдності щодо оцінки діяльності Нацбанку України, його голови Валерії Гонтаревої і факту націоналізації "ПриватБанку".
Про це повідомляє Gazeta.ua.
Видання зазначає, що Радикальна партія не підтримала ініціативу "Батьківщини" про негайний розгляд питання відставки Гонтаревої. Хоча ще в 2015 році Ляшко називав главу НБУ "вурдалакою", зривав її виступ в Раді, а на початку 2016 називав її "олігархом" і звинувачував у "зубожінні мільйонів". Олег Ляшко також зробив різкі висловлювання на адресу Юлії Тимошенко, яка вимагає негайної відставки глави НБУ, зауважують журналісти.
На їхню думку, головною проблемою для Гонтаревої в парламенті є комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності на чолі з членом фракції радикалів Сергієм Рибалкою. Саме активність Рибалки стала головним джерелом проблем для Гонтаревої з боку Верховної Ради. Так керований Рибалкою комітет рекомендував президенту подати в парламент проект постанови про звільнення глави НБУ, нагадує видання.
За підтримки та активної участі керівництва комітету був розроблений і поданий в Раду законопроект, що визначає умови визнання діяльності НБУ незадовільною і дострокового звільнення його керівництва, а також про підвищення ефективності роботи Фонду гарантування вкладів фізосіб. Фактично ці законопроекти пропонували зробити діяльність керівництва НБУ і ФГВЛ підзвітними не тільки президенту, а й суспільству.
Нарешті, Рибалка підготував і альтернативну стратегії Гонтаревої Стратегію розвитку банківського сектора до 2020 року, яка здобула підтримку в парламенті, резюмує Gazeta.ua.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?