ЗМІ назвали причини відмови Німеччини у передачі Україні ракет Taurus
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ назвали причини відмови Німеччини у передачі Україні ракет Taurus

ЗМІ назвали причини відмови Німеччини у передачі Україні ракет Taurus
Джерело:  online.ua

Уряд Німеччини відклав розгляд питання щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus через, нібито побоювання прямого конфлікту із Росією. 

Джерело:  The Wall Street Journal

Що відомо про позицію уряду Німеччини стосовно ракет Taurus для України

Зокрема, у німецькому уряді вважають, що перед початком використання цих ракет українськими військовими до Україні повинні будуть відправитись німецькі спеціалісти, що створює ризик прямої конфронтації з Росією.

Німецькі офіційні особи заявили, що трипартійний коаліційний уряд Німеччини в принципі схвалив поставку Taurus, але канцлер Олаф Шольц призупинив цей крок.

Лідер Німеччини боїться, що німецькому персоналу доведеться поїхати в Україну, щоб допомогти в обслуговуванні та експлуатації складної зброї.

Що кажуть у Шольца 

Німецькі чиновники зазначають, що на думку канцлера Німеччини, для переміщення військових країни у зону бойових дій в Україні необхіден спеціальний дозвіл парламенту.

Шольц також побоюється втягнення Німеччини у ще глибший конфлікт проти Росії.

Канцлер повинен припинити блокаду поставок Taurus. Нерішучість і технічні виправдання тільки сприяють зміцненню віри російського диктатора Володимира Путіна в те, що він все ще може перемогти, і це тільки продовжує війну, - наголошує німецький депутат Антон Хофрейтер.

Представник Шольца заявив, що плану швидкого постачання ракет Taurus не існує. Сумніви канцелярії з приводу відправки технічних фахівців для допомоги в експлуатації ракети є лише останніми в довгому списку проблем, пов'язаних із потенційним постачанням Taurus.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?