ЗМІ пояснили активну участь нардепа Журжія в суді по Насірову
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ пояснили активну участь нардепа Журжія в суді по Насірову

ЗМІ пояснили активну участь нардепа Журжія в суді по Насірову
Джерело:  apostrophe.ua

Нардеп Андрій Журжій приймає активну участь у суді над головою ДФС Романом Насіровим через те, що нібито не хоче оприлюднення інформації про його ухиленні від сплати податків.


Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на блог журналіста Юрія Смирнова, опублікований "Обозревателем".
Автор блоґу, зокрема, звертає увагу на те, що спецназ НАБУ пропустив Журжія в клінічний корпус лікарні ім. Стражеско, хоча іншим нардепам туди дорогу перекрили.
"Чому у Журжія така преференція, і взагалі: чим він так мотивований до участі в шоу? Всі на поверхні. Журжій протягом останніх місяців був стаціонарним критиком роботи ГФС і Романа Насирова у Верховній Раді. Сталося це після того, як народний депутат Ар'єв оприлюднив інформацію про причетність колеги Журжія до можливого ухилення від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів у великих розмірах, а також легалізації (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) на посаді директора ТОВ "Група компаній "Інвестиційні партнери", - пише Смирнов, відзначаючи, що Журжій був засновником цієї структури, а його дружина також була керівником та головним бухгалтером цієї компанії.
Журналіст підкреслив, що після звернення Ар'єва із запитом щодо перевірки достовірності інформації в ГФС, стало відомо про те, що з фактичних доходів компанії "Інвестиційні партнери" розміром 326, 5 мільйона гривень у 2012 році не були належним чином сплачені податки.
За інформацією журналіста, Журжій у фінансовій звітності за 2012 рік нібито забув вказати операцію з продажу 70% корпоративних прав компанії ТОВ "ГК "Інвестиційні партнери" на суму 298, 15 млн. гривень. Журналіст каже, що подібне відбувалося і в 2013 році з продажем акцій, в тому числі за заниженою ціною, невірним оформленням декларацій. Смирнов стверджує, що у декларації за 2013 були внесені неправдиві відомості, які дозволили знизити податок на доходи фізичних осіб на суму 1,877 млн. гривень.
"Схоже, ми маємо справу з приховуванням громадянином Журжием і підконтрольних йому СГД окремих напрямків своєї фінансово-господарської діяльності, ухиленням від сплати податків, а також відмиванням доходів. Очевидно, зловживаючи службовим становищем, він вніс недостовірні дані в податкову звітність та приховав відповідну інформацію про отриманих доходах, також отримавши пільги по оподаткуванню шляхом надання завідомо неправдивої інформації органам ГФС. Не страх, що його угоди будуть викриті, а депутатський імунітет перед законом рано чи пізно закінчиться, підштовхнув Журжія на відкриту війну з головою ГФС?", - пише журналіст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?