ЗМІ: Путін в біді
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ: Путін в біді

ЗМІ: Путін в біді
Джерело:  online.ua

Німецьке авторитетне видання Süddeutsche Zeitung у своєму новому матеріалі "Путін в біді" пише, що популярність президента Росії Володимира Путіна стрімко зменшується, тому Кремль планує новий проект – приєднання Білорусі. Автором статті є російський опозиціонер Михайло Ходорковський, передає ONLINE.UA.

"Популярність, яка летить додолу, – серйозна загроза для режиму російського президента. Тривога російського населення має практичний характер: непопулярна пенсійна реформа; стагнація рівня життя; дорогі афери за кордоном за рахунок російських регіональних інтересів; видимі фінансові преференції для регіонів, важливих з точки зору можновладців, передусім, Москви і Чечні. Все це підриває популярність Путіна", – пише Ходорковський.

За словами опозиційного політика, рейтинг в 30-40% змушує сумніватися у "загальному схваленні", на яке спирається авторитарний режим. Право на владу можна зберегти тільки за допомогою сили, що погано для можновладців.

"Масштаб проникнення внутрішньої спецслужби ФСБ в урядові структури переходить вже всі допустимі межі. Щоб підтримати свій рейтинг, Путін міг би розпустити непопулярний уряд, але тут є підводне каміння, – вважає Ходорковський. – Існує один вихід, але й він занадто ризикований: приєднання республіки Білорусь "за взаємною згодою". Президенту Лукашенку довелось би погодитися на створення в мертвонародженому російсько-білоруському союзі посади президента для Володимира Путіна і фактичне входження Білорусі до складу Російської Федерації. Саме над цим проектом сьогодні й триває робота", - сказано в матеріалі.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруський лідер Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь та Росія подумають про спільну відповідь на можливу появу у Європі або Україні ядерних ракет США середньої і меншої дальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?