ЗМІ: суд довів, що Лещенко отримував гроші за "чорний піар"
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ: суд довів, що Лещенко отримував гроші за "чорний піар"

ЗМІ: суд довів, що Лещенко отримував гроші за "чорний піар"
Джерело:  online.ua

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко програв в апеляційному суді колишньому народному депутату Миколі Мартиненку. Київський апеляційний суд підтвердив рішення Шевченківського райсуду столиці про те, що Лещенко щомісяця отримує від російського олігарха Костянтина Григоришина 67 тис. дол. плюс бонуси за дискредитаційну кампанію проти Мартиненка.
Про це повідомляє канал 112 з посиланням на прес-службу Миколи Мартиненка, яка оприлюднила рішення суду.
"Уже другий суд виніс однозначне рішення: у Лещенка немає ніяких підстав заперечувати інформацію про регулярне отримання ним великих сум від російського олігарха як винагороду за кампанію "чорного піару" проти Миколи Мартиненка", - прокоментувала ситуацію адвокат Ольга Демидюк.





Відзначимо, що нещодавно Лещенко програв в суді колишньому депутату Юрію Іванющенку. Суд визнав інформацію, поширену Лещенком у прямому ефірі, недостовірною та зобов'язав її публічно спростувати. Зокрема, мова йшла про заяви про те, що Іванющенко був "смотрящим" за ДП "Укрспирт", державною зерновою корпорацією, Держрезервом, а також заяви про його причетність до підвозу "тітушек", які вбили журналіста Веремія на Михайлівській площі під час Майдану.


Восени в ЗМІ з'явилася інформація, про те, що Лещенко нібито уклав угоду про широке медіа-партнерство і політичне лобі з олігархом Костянтином Григоришиним.


Як писав "

Кореспондент

", в документі про умови співпраці йдеться, що п'ятирічна угода нібито приносить депутату 1,2 млн доларів щорічно, на забезпечення задіяних ресурсів Григоришин виділяє 1,5 мільйона гривень щомісяця. За "успішну інтеграцію потрібних рішень", за даними ЗМІ, передбачений бонус до 2,4 млн доларів.


Як писали ЗМІ, Лещенко останнім часом розгорнув війну як проти бізнес-конкурентів Григоришина, так і проти людей, згадка чиїх прізвищ може принести нардепу значну політичну і фінансову вигоду. У ЗМІ з'явилася маса матеріалів, спрямованих проти Фірташа, Луценка, Мартиненка, Іванющенка, Тимошенко та інших персон.


Цифри, які озвучив Мартиненко, дають уявлення про масштаб PR-бізнесу народного депутата. З огляду на те, що якщо за кампанію тільки проти Мартиненка, за даними того ж "Кореспондента", нардеп міг отримувати від свого спонсора $800 тисяч на рік, то можна уявити, скільки всього дивідендів, можна уявити рівень доходів в цілому, відзначають ЗМІ.


Водночас вони помітили пасивність депутата щодо Григоришина. "Я не збираюся виправдовуватися з приводу зустрічі з Григоришиним, тому що моє життя складається з контактів і зустрічей, які дозволяють бачити цілісну картину процесів, що відбуваються. З Григоришиним я знайомий 12 років, коли взяв у нього перше інтерв'ю, я з ним спілкувався і буду спілкуватися", - раніше заявляв депутат Лещенко.


Нагадаємо, цього року Лещенко купив величезну квартиру в центрі Києва за 280 тисяч доларів, що викликало сильний резонанс в суспільстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?