ЗМІ: в Україні можуть різко подорожчати сигарети
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЗМІ: в Україні можуть різко подорожчати сигарети

ЗМІ: в Україні можуть різко подорожчати сигарети
Джерело:  Вести.ru

В Україні можуть різко подорожчати сигарети - до 25 грн за найдешевшу пачку.


Про це повідомляють "Вести".


Згідно з даними видання, також в результаті підвищення акцизів може подорожчати алкоголь, причому пляшка горілки коштуватиме не менше 90 грн. Мінімальна ціна пачки сигарет може скласти 25 грн, що в 2,5 рази вище, ніж в січні 2015 року.


"Вести" відзначають, що таке подорожчання - результат запланованого нардепами введення "подвійного акцизного мінімуму" на сигарети в розмірі 24 гривень.


Згідно зі статистикою, 35% населення України курять, в середньому, близько 16 сигарет в день. Відповідно, новорічний подарунок Верховної Ради влетить конкретному споживачеві мінімум в 600 гривень в місяць. І це ще без урахування роздрібного податку і націнки виробників.


За даними видання "Вести", винуватці майбутнього можливого підвищення - виробники дорогих сигарет, які нібито хочуть позбутися від конкурентів, які виробляють більш дешеві тютюнові вироби.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?