ЗМІ заявили про корупційні схеми на Волинській митниці
Категорія
Події
Дата публікації

ЗМІ заявили про корупційні схеми на Волинській митниці

ЗМІ заявили про корупційні схеми на Волинській митниці
Джерело:  online.ua

Вищі чини Волинської митниці викриті на хабарі і затримані прокуратурою, нині ведеться слідство.
Про це повідомляють «Экономические известия».
Видання цитує сюжет програми «Гроші» на телеканалі 1+1, в якому повідомляється, що Волинська митниця вже довгий час славиться контрабандними схемами з перевезення через кордон сигарет і бурштину, однак з появою нового керівництва український кордон почали перетинати більш масштабні товари, в тому числі вогнепальна артилерійська зброя.
За даними місцевих ЗМІ, до організації цих схем причетний безпосередньо голова Волинської митниці - Віктор Кривицький.
Журналістам заявляють, що саме Кривицький, за час свого перебування на посаді начальника митниці, налагодив схеми, в результаті яких через митні пункти, зокрема через Ягодин, з території України до сусідньої Польщі надходять нелегальні товари.
Як зазначає видання, цю версію підтверджує і розслідування польского каналу новин TVN24. 31 березня 2017 в результаті проведення митного контролю в прикордонному пункті пропуску в Дорогуську було припинено спробу ввезення до Польщі компонентів корабельної артилерійської установки AK-630 калібром 30 мм., призначеної для збивання повітряних цілей, в тому числі керованих ракет і літаків. Гармату з замком радянського виробництва перевозили фургоном з українською реєстрацією. Ця зброя згідно з документами була задекларована як гідравлічний компонент.






Авто, яке перевозило небезпечну зброю, нелегально перетнуло український кордон, і ніхто з митників на посту Ягодин нічого підозрілого в ньому не виявив.




ЗМІ повідомляють, що за нелегальні схеми, які організував Віктор Кривицький, а разом з ним начальник митного поста Ягодин, були викриті безпосередньо на самому посту, пише видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?