Зміцнення енергетичної безпеки України через власне свідоме споживання вважаю особистим внеском
Категорія
Технології
Дата публікації

Зміцнення енергетичної безпеки України через власне свідоме споживання вважаю особистим внеском

Данило Бурлай

Про важливість особистого внеску у зміцнення енергетичної безпеки України з редакцією online.ua у своєму есе поділився Данило Бурлай, переможець конкурсу есе серед молоді про енергетичну безпеку, який провів USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ).

З початком повномасштабного вторгнення, об’єкти критичної інфраструктури стали мішенню навмисних прицільних ворожих обстрілів.

Електричні підстанції горіли, ніби факели, трансформатори cпалахували, як вогнища, а магістральні мережі рвалися, як ниточки. Саме тоді ми всі відчули, наскільки важливою є енергетична безпека.

Можна скористатись різними значеннями термінів, щоб розкрити поняття «енергетична безпека», але я відповім на це питання по іншому: «Україна — живий організм. А енергетична безпека — це передумова для життя та функціонування цього організму. Ця безпека — це пульс, серцебиття. По жилах цього організму — артеріям енергетичних мереж — тече енергія, яка дає змогу нашій економіці триматись на плаву попри війну».

Зміцнення енергетичної безпеки України є важливим не лише для нашої країни, але і для кожного з нас особисто. Це як cпільний підйом на гору, де роль і участь кожного — важлива.

Для України питання енергобезпеки — це питання виживання та незалежності, забезпечення роботи підприємcтв і їхнього подальшого розвитку.

Для мене особисто, енергетична безпека країни — це і мій особистий захист, щит у найтемнішу годину, світло й тепло для моєї родини. Моя роль у зміцненні енергетичної безпеки України полягає, передусім, в розумінні важливості енергетичної стабільності.

Я — свідомий споживач енергії, вимикаю прилади, якими не користуюсь, разом з родиною працюємо над впровадженням енергоефективних технологій вдома.

А зміцнення енергетичної безпеки України через власне свідоме споживання вважаю своїм особистим внеском і обов’язком перед співгромадянами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?