Зміна мовного закону - Разумков виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Зміна мовного закону - Разумков виступив з гучною заявою

Зміна мовного закону - Разумков виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Спікер Дмитро Разумков наголосив, що у Верховній Раді не говорять серйозно про зміну мовного закону. Водночас він пояснив, для таких кроків все ж таки існують мотиви. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українське радіо".

За його словами, станом на кінець червня у парламенті немає жодних законопроєктів, які передбачають зміни.

"Єдиною державною мовою в Україні є українська. Тут питань ні в кого немає. Але якщо ми говоримо про відповідність Конституції, то якщо ми рухаємось у Європу, ми повинні забезпечити та врахувати інтереси всіх громадян України. Без виключення. Сьогодні питання мови підіймається виключно політиками. Люди один одного розуміють досить непогано. Якби політики не влазили в цей процес, було б набагато простіше", - пояснив Разумков.

Процеси в українській політиці рухалися б набагато легше без усіляких провокацій, підкреслив він.

"У законі ми закладаємо умови, які виступають в якості батога. А треба було закладати умови, які б давали українській мові можливість розвиватися. Наприклад, створювати умови для створення контенту українською. Йдеться про бонуси, зокрема, податкові. Якщо ми говоримо про омбудсменів, я думаю, це також не буде додавати консолідації суспільству", - додав спікер, пояснюючи, як саме можна було б змінити закон.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Ради Дмитро Разумков виступив 1 червня з гучною заявою — він несподівано зізнався, що виступає за перегляд мовного закону в Україні. За словами спікера парламенту, мова не йде про встановлення другої або третьої державної мови в країні, але він згадав жителів Донбасу, які в основному говорять російською мовою, і закликав поважати їхню позицію, оскільки вони також є громадянами України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?