Зміни в уряді можуть спровокувати серйозні проблеми - до чого готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Зміни в уряді можуть спровокувати серйозні проблеми - до чого готуватися

Зміни в уряді можуть спровокувати серйозні проблеми - до чого готуватися
Джерело:  Kyiv Post

Перезавантаження Кабміну, яке стало несподіванкою для багатьох громадян України, а також для міжнародної спільноти, може спровокувати чимало проблем, які ускладнять політичну та економічну ситуації в країні. Про це попереджає економіст Тімоті Еш. За його словами, іноземні інвестори можуть бути стурбовані можливою відставкою міністерки фінансів Оксани Маркарової, адже політика Мінфіну може різко змінитися. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Kyivpost.

У своєму новому матеріалі аналітик зазначає, що Маркарова користувалась довірою іноземних інвесторів. Окрім того, її вдавалося керувати складним портфелем державних банків, включаючи інтереси держави у справі Приватбанку.

Еш нагадав, що земельна реформа та ряд інших реформ, вимагає підтримки МВФ та інших міжнародних фінансових інститутів. І потрібно готуватися до того, що ця програма реформ буде більш "м'якою".

"Власників облігацій турбує те, що Уманський (ймовірний новий міністр фінансів - ред.) думає про іноземних портфельних інвесторів, які при Маркаровой вклали 5 мільярдів доларів в Україну (у вигляді ОВДП - ред.)" - пише аналітик.

За словами експерта, наразі не з'ясоване питання, чи буде Нацбанк заохочувати надання ліквідності для полегшення процесу.

Як відомо, вже 4 березня пройде позачергове засідання українського парламенту, який детально розглядатиме "питання про Кабінет міністрів України та про діяльність МВС України, СБУ, ДБР, НАБУ, Офісу Генпрокурора у сфері подолання корупції в Україні і зміцнення правопорядку". Рада може замінити главу уряду та призначити 4 нових міністрів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кабміні назвали кількох нових міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?