Знаємо конкретних людей: розвідка США розкопала нове про Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Знаємо конкретних людей: розвідка США розкопала нове про Росію

Знаємо конкретних людей: розвідка США розкопала нове про Росію
Джерело:  Нова газета

Розвідка США встановила особи посередників з Росії, які передали проекту журналіста Джуліана Ассанжа Wikileaks вкрадене електронне листування представників Демократичної партії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Нову газету.
Такі дані спецслужби США представили в доповіді про російські кібератаки на слуханнях в сенатському комітеті у справах збройних сил 5 січня. При цьому джерела телеканалу CNN і газети The Washington Post не уточнюють, про які особистості може йти мова і чи планують спецслужби оприлюднити їхні імена.
Крім того, наголошується, що американські спецслужби перехопили листування російських чиновників, в якому вони вітають один одного з перемогою Дональда Трампа на виборах президента США. За словами джерела CNN, ці відомості «підвищують упевненість» розвідки США в причетності Росії до кібератак.
Читайте також: Атаки російських хакерів на США: у Путіна з'явився знаменитий захисник
Співрозмовник The Washington Post у свою чергу зазначив, що дані американської розвідки аналізуються «з обережністю» через ризик вирвати слова з контексту, а також через здатність Росії «поширювати дезінформацію».
Як повідомляв ONLINE.UA, американський сенатор Джон Маккейн заявив, що бездіяльність США спонукала президента Росії Володимира Путіна здійснити кібератаки на сервери Демократичної партії в ході передвиборної президентської кампанії в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?