Знайдено несподіваний спосіб передбачити швидку смерть
Категорія
Технології
Дата публікації

Знайдено несподіваний спосіб передбачити швидку смерть

Знайдено несподіваний спосіб передбачити швидку смерть
Джерело:  online.ua

Американські вчені навчилися передбачати швидку смерть з точністю до 1-3 років. Цей спосіб полягає в аналізі крові на певний біомаркер. Про важливе відкриття експертів повідомляє ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

В ході ісслелованія автори наукової роботи проаналізували кров більше сотні поціент, госпіталізованих із серцевою недостатністю. В рамках дослідження їм вдалося знайти певний біомаркерів, за яким можна спрогнозувати ймовірність смерті людини в найближчі роки. Як пояснили вчені, надійним показником є рівень нейропептиди Y - саме він і є тим биомаркером, який прогнозує смерть.

Як виявилося, у тих пацієнтів, чиє життя перебувала під загрозою, рівень нейропептиди Y вище. На думку вчених, нейрони більшою мірою вивільняють цих молекул в організмі тих людей, хто піддається серйозному ризику померти. Експерти вважають своє відкриття дуже важливим для предовтращенія передчасної смерті у людей. Вони переконані, що з допомогою цього біомаркери зможуть відрізнити пацієнтів зі стабільною серцевою недостатністю, чиє життя знаходиться під загрозою, від інших з таким же станом, але яким не потрібно агресивна і цілеспрямована терапія.

Надалі вчені планують визначити, як спрогнозувати смерть пацієнта за допомогою менш інвазивних процедур. Також вони мають намір з'ясувати, чи можна за допомогою раннього медичного втручання реально знизити ймовірність поганого результату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що протягом життя людини є три важливих етапи старіння. Перший відбувається вже в 34 роки, другий в 60 років, третій - в 78 років. До такого висновку прийшли американські вчені з Стенфордського університету на підставі масштабного дослідження з аналізу змін крові з віком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?