Знайомий розповів про фашистське минуле одного з перших ватажків ДНР
Категорія
Україна
Дата публікації

Знайомий розповів про фашистське минуле одного з перших ватажків ДНР

Знайомий розповів про фашистське минуле одного з перших ватажків ДНР
Джерело:  online.ua

Один з перших  ватажків незаконного формування ДНР, так званий "народний губернатор Донецької області" в 2014 році Павло Губарєв  в студентські роки захоплювався ідеями фашизму.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів ультрас донецького "Шахтаря", громадський активіст, боєць добровольчого батальйону, волонтер і журналіст Віталій Овчаренко.


"Так вийшло, що в гуртожитку мені дісталася його (Губарєва, - ред.) кімната - я поступив на історичний факультет ДонНУ, а він його якраз закінчив. А речі його ще лежали", - сказав Овчаренко.


За словами журналіста, його відразу ж шокувала бібліотека Павла Губарева та його прихильність ідеям фашизму.


"І перше, що мене шокувало, це його бібліотека. Безліч книжок типу "Удар руських богів", "Америка проти Росії" - деякі ще підписані "Паші від братів". На дверях висів плакат лідера російських фашистів Баркашова, на стінах ці їх свастики", - поділився активіст.


"Я відразу подумав: "Тут жила якась оригінальна людина!". І з Пашею ми потім чотири роки ходили в спортзал в один час, займалися тайським боксом. І, якщо чесно, так - були зрозумілі його погляди, але не було помітно такої шизи в голові. Він просто здавався зашореним ботаном, ділком, який робить гроші на різних політичних распилах", - пояснив Віталій Овчаренко.


"Тому що в Донецьку це було популярно, робити розпили на російських грантах. Гранти виділяли на розвиток російської культури, а такі як Паша їх розпилювали", - резюмував журналіст.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "У Губарєва на стінах були свастики, а в Донецьк навезли чортів з Росії: як починалася війна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?