Зниклий екс-глава МВС написав книгу про "кривавий" Майдан: опубліковані фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Зниклий екс-глава МВС написав книгу про "кривавий" Майдан: опубліковані фото

Зниклий екс-глава МВС написав книгу про "кривавий" Майдан: опубліковані фото

Екс-глава МВС України Віталій Захарченко, який перебуває в розшуку

, репрезентував у Москві книгу "Кривавий Майдан - злочин століття".


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


Повідомляється, що презентація пройшла в одному з російських державних інформагентств. Безпеку Захарченка забезпечували не менше шести охоронців, наявність яких він відмовився пояснювати.


В ході презентації Захарченко заявив, що прагнув у книзі розібратися в причинах "державного перевороту" в Україні.


"Одне з головних завдань цієї книги - відповісти на питання, хто винен в загибелі правоохоронців і мітингувальників на вулицях Києва, хто організував і здійснив цей кривавий злочин. Я неодноразово говорив, що проводжу власне розслідування тих злочинів, по крупицях збираючи найрізноманітнішу інформацію з різних джерел", - заявив екс-міністр і додав, що з його висновками можна ознайомитися в книзі.



На його думку, Майдан стався з допомогою "технологій", які "загрожують багатьом європейським державам", а після обрання Віктора Януковича президентом Майдан став неминучим.
"Настільки складні механізми Майдану, що їм запобігти на момент приходу до влади Януковича, я вважаю, вже було неможливо. Мені так здається, що один з моментів приходу Януковича до влади і розглядався як подальша дискредитація всього російського на території України і створення так званої держави Антиросія", - зазначив він.
Він заявив, що на момент приходу до влади Януковича "не існувало можливості" протистояти технологіям Майдану.
"Ми робили все можливе і сподівалися відтягнути процеси перевороту, розраховуючи, що вони почнуться пізніше, до 2015 року. До тих пір ми повинні були встигнути посилити правоохоронну систему і вибудувати інформаційну систему, яка дозволяла б доносити правду про події в Україні", - повідав Захарченко.




Він запевнив, що виконував команди вищої влади України.


Також екс-міністр підкреслив, що "з політики" України не йшов, хоч і продовжує працювати експертом в комітеті Держдуми РФ з питань власності.


Нагадаємо, колишній міністр внутрішніх справ України

Віталій Захарченко включений до складу експертної ради комітету Держдуми Росії з власності, де займається питаннями захисту майнових інтересів російських інвесторів за кордоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?